Nastavak radova na čišćenju kanala u Malošištu

Prošle nedelje počeli su radovi na čišćenju kanala za prihvat atmosferskih i bujičnih voda u Malošištu. Izvođač radova je preduzeće  VPD „Erozija“ d.o.o. Niš, a planirano je da u roku od 10 dana bude očišćeno 400 m kanala.

U pitanju je nastavak radova redovnog održavanja kanala od erozija i bujičnih nanosa, a radovi se izvode u delu kanala koji prolazi pored škole u ovom naselju.

Kako dodaju iz JPV „Srbijavode“ na terenu za odvoz nanosa iz pomenutog kanala koriste se dva kamiona koja se striktno pridržavaju uslova na terenu kao i samih uslova vožnje kroz naseljeno mesto.  

Podsetimo, prošle godine očišćeno je 500 m, a  kanal je, pre pomenutih radova, bio zatrpan smećem i raznim otpadom  koji su bacali nesavesni meštani. Nakon završetka radova, kanal je vraćen u prvobitno stanje i namenu.

Ukupna dužina kanala u Malošištu  iznosi 3 km i ovo nije prvo čišćenje, radilo se i proteklih godina, tako da su tokom 2007. godine izvršeni radovi na čišćenju regulisanog korita potoka u Malošištu  od profila nizvodno od železničke pruge pa uzvodno u dužini od 1.215 m.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *