Nemanja Nikolić peva na Bostanijadi u Mekišu, prijave za takmičenja u toku

Prijave za takmičenja na predstojećoj Bostanijadi u Mekišu uveliko traju. Sve zainteresovane bostandžije koje žele da se takmiče u proizvodnji najteže lubenice i i dinje, kao i za najsladju lubenicu mogu se prijaviti Mesnoj zajednici u Mekišu. Ono što je bitno istaći je da se merenje bostana obavlja isključivo na njivama svakog proizvodjača kako bi se sprečila svaka mogućnost zloupotrebe. Za sve pobednike obezbedjene su vredne nagrade, kao i svake godine, kažu iz doljevačke Javne biblioteke, koja je jedan od organizatora, pored tamošnje Mesne zajednice.

U toku su i prijave za takmičenje za Miss bostanijade, koje se tradicionalno održava tokom trajanje ove poljoprivredne manifestacije. Sve devojke zainteresovane za ovo takmičenje prijavljuju se Javnoj biblioteci u  Doljevcu. I za najlepše medju njima je predvidjen niz nagrada, a prijave su moguće do samog početka manifestacije.

Kulturno-umetnički program počinje u 20 časova, a nastup glavne zvezde večeri pevača Nemanje Nikolića počinje u 22 časa i trajaće do ponoći. Koncert se održava u centru Mekiša, a organizatori i ove godine očekuju nekoliko hiljada posetilaca. Nastupaće i nekoliko kulturno-umetničkih društava.

Podsetimo, pre dve godine pobednička lubenica težila je 18 kilograma i 600 grama, a dinja 7 kilograma i 600 grama, a da li će ovaj poslednji rekord biti oboren željno očekuju da vide i bostandžije koje se nadmeću za titulu i ovdašnja javnost, s obzirom na to da je bostan jedna od najzastupljenijih kultura u Dobriču, po kojoj je ovaj kraj i poznat.

Inače, ova Bostanijada 20. je po redu, a ukoliko se izuzme prošla godina, kada zbog pandemije, nije bilo kulturnih dešavanja, ona se održava u kontinuitetu već dve decenije i jedna je od najpoznatijih manifestacija ovakvog tipa u zemlji.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *