Nove mere Vlade u suzbijanju širenja virusa

U cilju sprečavanja prenošenja korona virusa do daljnjeg su zabranjene sve posete bolnicama, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba.

Članovi današnjeg Kriznog štaba uveli su obavezu nošenja maski u gradskom i međugradskom prevozu, dok je izdata preporuka da se maske nose i u zatvorenom prostoru. Na otvorenom prostoru preporučuje se distanca od najmanje metar i po.

Štab je saopštio da putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u gradski i međugradski prevoz. Maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci, već građani mogu koristiti i pamučne, za višekratnu upotrebu.

U zatvorenim prostorijama data je preporuka da se maske nose, a ova preporuka se prvenstveno  odnosi na banke, pošte, prodavnice i tržne centre.

Na današnjem Kriznom štabu koji se bori protiv korona virusa doneta je odluka da ubuduće brze testove na COVID 19  rade i privatne laboratorije.

Vlada Srbije potvrdila je odluke Kriznog štaba.

Najavljeno je da će Vlada Srbije nastaviti u narednim danima da sa velikom pažnjom prati razvoj epidemiološke situacije i da će o svemu blagovremeno obaveštavati građane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *