Novo priznanje za Srednju školu Žitoradja: Učenici izborili učešće u programu “Menadžer SAM na dan”

Novo priznanje stiglo je za Srednju školu Žitoradja, njene profesore i učenike, koji su još jednom pokazali izuzetno umeće, izborivši učešće u programu “Menadžer SAM na dan”, koji se realizuje u organizaciji Dostignuća mladih, a u partnerstvu sa Srpskom asocijacijom menadžera. Učešće u ovom programu djaci škole su izborili odličnim plasmanom u programu Učeničkih kompanija, stigavši do Republičkog takmičenja.

Od 100 učenika, njih desetoro je tokom takmičenja Učeničkih kompanija zapaženo i prepoznato kao istaknuti mladi menadžeri, što će im, kako kažu iz Srednje škole Žitoradja, otvoriti nove mogućnosti za uspeh i napredovanje.

Inače,  program Menadžer SAM na dan je osmišljen sa ciljem da učenicima pruži autentični doživljaj radnog dana, radnog mesta i svih odgovornosti i obaveza koje oni podrazumevaju. Cilj programa je da odgovori na različita interesovanja učenika pružajući im uvid u raznolikost karijera na specifičan način. Program će obogatiti saznanja učenika, informisati ih o načinima poslovanja i značaju različitih zanimanja u zajednici

Učešćem u programu, učenici će moći da prepoznaju i pokažu veštine potrebne za obavljanje posla, istraživanje, ali i veštine za dobijanje ili zadržavanje posla, razviju inovativne lične strategije za nove poduhvate i napredovanje u karijeri, razumeju vezu između nivoa i vrste obrazovanja i zanimanja, odnosno opisa posla budu upućeni u profesionalne zahteve poslodavaca i razviju svest o značajnim veštinama za XXI vek budu deo procesa mentor-učenik i još mnogo toga.

Program Menadžer SAM na dan će se održati u Beogradu, od 19 do 20. juna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *