Obeležen dan doljevačke Javne biblioteke

Kroz igru, pesmu, poneku pošalicu i doskočicu,  obeležen je danas dan Javne biblioteke u Doljevcu, uz prisustvo velikog broja gostiju. Mnogo dece, kao i onih koji su svoje stvaralaštvo njima posvetili karakterištu ovaj dan. Svojim fazonima i forama, kroz zanimljiv performans za najmladje, koji su se danas okupili u biblioteci, ovaj svečani trenutak upriličio je poznati pesnik za decu Ljubivoje Ršumović.rsum prica

Sudeći po publici koja se danas ovde nalazi, nadam se će biblioteka i nadalje biti okupljalište pamentnih, mladih, radoznalih ljudi. Gledajući svu ovu dečicu koja su danas, sa velikom pažnjom, pratila  naš performans, zaključujem da nema bojazni za njihovu budućnost, rekao je popularni Ršum za radio Koprijan.

performans2Danas, svi koji to žele mogu dobiti besplatne članske karte za biblioteku,  otvorena je i izložba fotografija „Stradanje dece u velikom ratu“, koju je priredio Savez potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. Nišavskog okruga, a  prikazan je i film na tu temu. Isto tako, dodeljene su nagrade za najbolje literarne i likovne radove na temu  „Volim da čitam i nemam brigu, jer  volim knjigu“.Najbolji literarni rad imala je Ena Blagojević učenica IV razreda osnovne škole Vuk Karadžić, odeljenja u Šarlincu, dok je svoje likovno umeće najbolje iskazao Maksim Djordjević, učenik VIII razreda odeljenja u Pukovcu.

Nagradjeni likovni radovi
Nagradjeni likovni radovi

48 godina postoji  ova značajna kulturna ustanova na teritoriji doljevačke opštine, organizujući kulturna dešavanja i upotpunjujući svoj književni fond svim trenutno aktuelnim i traženim naslovima, pa je tako na 40.000 knjiga naraslo to književno blago.

Dodajmo na kraju i to da ćete razgovor sa najvoljenijim pesnikom današnjice imati prilike da čujete u specijalnoj emisiji radio Koprijana,  Novosti Juga u ponedeljak od 14. časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *