Obezbeđen novac za kupovinu aparata za Anđelu iz Jasenice

Za jedanaestogodišnju  Anđelu Ilić iz Jasenice obezbeđen je aparat koji će joj omogućiti da diše punim plućima. Anđeli je bio preko potreban aparat za stimulaciju kašlja koji košta oko 515 hiljada dinara, a kako porodica nije mogla da sakupi novac ljudi dobre volje odlučili su da pomognu.

Naime, tokom juna meseca održan je humanitarni turnir u malom fudbalu u Sportskoj hali u Žitorađi, a organizatori su bili Akademija sporta „Prvaci” Žitorađa i Fudbalska Futsal Asocijacija.

Aparat za stimulaciju kašlja

Miša Momčilović, predsednik sportskog udruženja Akademija „Prvaci“ iz Žitorađe kaže da su se rado odazvali pozivu da pomognu Anđeli iz Jasenice i da je na turniru je učestvovalo 12 ekipa, a sakupljeno je oko 80 hiljada dinara.

Ovu humanitarnu akciju podržala je i firma iz Beograda „Galen-Fokus“ koja je specijalizovana za uvoz i distribuciju najsavremenije opreme za zdravstvene ustanove.

On dodaje da veliku zahvalnost duguje predstavniku ove firme ove firme Viktor Komarčeviću koji je uplatio preostali iznos za kupovinu aparata.

  • Veoma sam zahvalan gospodinu Komarčeviću koji je podržao našu akciju i uplatio blizu 433 hiljade dinara kako bi smo Anđeli kupili aparat, da devojčica može normalno da diše i uživa u detinjstvu- kaže Momčilović u izjavi za Radio Koprijan.

Nakon uplate koja je izvršena, aparat za asistirano iskašljavanje  već sutra će stići Anđeli na kućnu adresu. Roditelji su obavešteni, ali Anđela to još uvek ne zna, tako da će to  biti pravo iznenađenje za nju, dodaje predsednik Akademije sporta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *