Obrazovni centar u Doljevcu u martu otvara vrata za predškolce!

Zbog loših vremenskih prilika radovi na Obrazovnom centru u Doljevcu, ali i na još nekoliko gradilišta, koja se direktno ili sufinansiraju iz budžeta opštine Doljevac, trenutno su u zastoju i radovi se ne izvode. Osim radova na školskom objektu u Malošištu, gde se radovi izvode delimično.

Svi radovi, biće nastavljeni, čim vremenske prilike dozvole da radnici izađu na gradilišta. Prema rečima Jovice Pešića, načelnika za privredu i finansije u lokalnoj samoupravi, radovi će biti nastavljeni za nekih desetak dana.

On je dodao da se gradnja Obrazovnog centra u Doljevcu bliži kraju.

  • Obrazovni centar u Doljevcu biće, čim vremenske prilike dozvole, vrlo brzo završen. Prema nekim procenama ostalo je još nekih 15 do 30 dana finalnih radova- istakao je Pešić.

Načelnik za privredu i finansije je dodao da je od unutrašnjih radova ostalo sređivanje podova i nameštanje zavesa, možda i neko delimično krečenje, a od spoljašnjih radova ostala je izrada prilaznih staza i ograde.

Ti radovi ne bi trebalo dugo da traju, pa se nada, da će već krajem februara i početkom marta ovaj objekat dobiti i prve učenike.

  • Ja se nadam, da ćemo tokom marta, početi sa useljavanjem predškolske ustanove “Lane”, a na jesen očekujemo i srednjoškolce- rekao je Pešić.

Za sada se ne zna koji tačno će obrazovni profil za srednjoškolce biti otvoren, ali se doljevačko rukovodstvo nada učenicima 1.septembra ove godine.

Broj grupa dečijeg vrtića već je definisan, kao i broj klasičnih i specijalizovanih učionica srednje škole i to pretežno specijalizovanih računarskih učionica. Predviđen je i jedan auditorijum, u formi specijalizovane učionice sa denivelacijom, za predavanja, ispitne testove i obuku nastavnika.

U sklopu dečije ustanove, gradi se i kuhinja za sva matična i isturena odeljenja predškolske ustanove „Lane“, sa potrebnim ulazima, pripremama, magacinima, prostorijama za personal i punktom za otpremu i prijem obroka za isturena odeljenja. Inače, objekat Obrazovnog centra ima površinu od 2000 kvadrata, a ukupna vrednost svih predviđenih građevinskih radova je 200 miliona dinara, uz učešće lokalne samouprave od 110 miliona.

M.Jovanović/Foto:J.Kozomara

One thought on “Obrazovni centar u Doljevcu u martu otvara vrata za predškolce!”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *