Od sutra policijski čas od 60 sati, poljoprivrednici mogu na njive

Policijski čas, prema najnovijim merama Vlade RS,  biće produžen i trajaće od petka, 10.aprila, od 17 sati do ponedeljka, 13.aprila, u pet ujutru, što je u kontinuitetu 60 sati, a  kako bi se suzbilo širenje epidemije virusom korona.

Iako je bilo reči da bi policijski čas mogao da bude uveden za Beograd i Niš kao najveća žarišta, on će važiti za celu zemlju.

Kada je reč o penzionerima, koji su prošlog vikenda mogli da idu u prodavnicu u subotu u jutarnjim terminima, zbog nove mere termini su promenjeni. Po najnovijoj odluci, oni će nabavku moći da obave dan ranije, u petak, u periodu od 4.00 do 7.00 ujutru.

Sve trgovine i zdravstvene apoteke u opštini Doljevac biće otvorene u petak od 4.00 do 7.00 ujutru kako bi najstariji građani mogli da obave neophodnu kupovinu.

Mera potpune zabrane kretanja za vikend neće važiti za poljoprivrednike koji će moći da obavljaju radove na svojim imanjima. Mali poljoprivredni proizvođači koji nemaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo ne moraju da apliciraju za dozvolu, ali moraju da budu na traktoru ili nekoj drugog poljoprivrednoj mašini.

Dozvole za kretanje u vreme policijskog časa mogu da se dobiju elektronski, i za njih mogu da apliciraju privrednici, poljoprivrednici i građani koji brinu o drugima.

Zahtev se podnosi elektronski preko sajta Ministarstva poljoprivrede  www.minpolj.gov.rs i može se podneti preko bilo kog računara ili prenosivog uređaja.

Na sajtu postoje detaljna uputstva u vezi podnošenja zahteva, kako za biljne proizvođače, tako i za one koji se bave stočarskom proizvodnjom.

Treba imati u vidu da je rok za odgovor na zahtev 48 sati, pa je važno da svi oni koji iskazuju neophodnost kretanja za vreme zabrane kretanja, zahtev pošalju što pre.

Građani će svoje kućne ljubimce moći da izvedu svakog dana od 23.00 do 1.00 posle ponoći, a subotom i nedeljom od osam do 10 časova ujutru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *