Održan maskenbal predškolaca u Doljevcu

Danas je održan maskenbal predškolaca u Doljevcu, a 210 mališana iz svih predškolskih, kao i nekoliko mešovitih grupa pokazali su svoje igračko i pevačko umeće u velikoj sali Javne biblioteke u Doljevcu. Kako kaže direktorka predškolske ustanove „Lane“ u Doljevcu, Milkica Stanković, slogan ovogodišnje manifestacije  je „Pozvao je maj sve bube na čaj“, tako da su mališani bili kostimirani u pčelice, bumbare, mrave, bubamare i mnoge druge insekte. Direktorka Stanković je ovogodišnji maskenbal, iako je defile bio otkazan zbog lošeg vremena, ocenila jako uspešnim i zahvalila se vaspitačima, roditeljima i deci koji su se veoma potrudili i bili izuzetno kreativni u izradi kostima.

Program protkan igrom, šarenilom kostima i radosnom dečjom grajom, počeo je u 11 sati u velikoj sali biblioteke, a maskenbal se održava uoči 32.godišnjice predškolske ustanove „Lane“ 01. juna.

Direktorka Milkica Stanković je dodala da mališane očekuju još dve manifestacije, koje su prvi put organizovane prošle godine, a to su Plesne i Sportske igre.

  • Zbog lošeg vremena mi smo ove aktivnosti za sada odložili. Pratimo vremensku prognozu i nadam se da ćemo do 14.juna u saradnji sa roditeljima i vaspitačima realizovati ove zanimljive manifestacije. Prošle godine Sportske igre su bile veoma zapažene i izazvale su veliko interesovanje. Vaspitači su sa decom vežbali nadmetanje u raznim disciplinama i pobednik takmičenja osvojio je prelepu nagradu. Takođe, i Plesne igre prikupile su dosta pozitivnih komentara. – dodala je Stankovićeva.

Dodala je da se nada da će novu školsku godinu 2019/2020 početi u novom objektu u Doljevcu i da će im novoizgrađeni Obrazovni centar pružiti komfor i proširenje kapaciteta, a samim tim i smanjiti liste čekanja za upis u vrtić.

Podsetimo, predškolsko vaspitanje dece u opštini Doljevac počelo je, sada već davne 1971.godine, kada je otvorena prva vaspitna grupa, koja je bila je formirana pri OŠ u Doljevcu i to je bila generacija 1966/1967. god. Sada ova ustanova za boravak i obrazovanje najmlađih broji 15  grupa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *