Održan Šahovski turnir prijateljstva u Doljevcu: Pobednik ekipa iz Priboja

Savez za cerebralnu paralizu Srbije i Udruženje za cerebralnu paralizu Doljevca organizovali su šahovski turnir prijateljstva u restoranu Mali Raj, uz finansijsku podršku Ministarstva za rad, socijalna i boračka pitanja.

Na turniru su učestvovale ekipe iz devet gradova: Priboja, Svilajnca, Požege, Niša, Doljevca, Beograda, Užica, Zaječara i Paraćina. Svaka ekipa sastojala se od tri takmičara i jedne rezerve, a takmičenje je održano po kup sistemu. Prvo mesto osvojila je ekipa Priboja, dok su drugo i treće mesto zauzeli Svilajnac i Požega. Svim ekipama uručene su zahvalnice, a najbolje tri ekipe dobile su pehare i medalje.

Prvog dana događaja, Tanja Stanković, predsednica Udruženja za cerebralnu paralizu opštine Doljevac, organizovala je turistički obilazak u saradnji sa šahovskim klubom Koprijan. Učesnici su posetili manastir Svetog Jovana u Orljanu, Šuplji Kamen, Akva park Doljevac i crkvu Svete Petke u Ćurlini.

Na svečanom otvaranju turnira prisustvovali su Goran Ljubić, predsednik opštine Doljevac, Nikola Grozdanović, direktor Centra za socijalni rad u Doljevcu, i Slaviša Šušanj, predsednik Saveza za cerebralnu paralizu.

Svečanoj večeri u restoranu Mali Raj prisustvovali su Dejan Radovanović, direktor Doma za stara i invalidska lica u Doljevcu, Bogi Mitić, direktor Javne biblioteke, Tijana Đorđević Ilić, direktorka Centra za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, stručni saradnik Danijel Smrekar, dr Vasilis Rizaki, kao i ostali stručni saradnici i volonteri udruženja Doljevac.

U organizaciji manifestacije značajnu podršku pružili su Radivoje Mitrović, predsednik ŠK Koprijana, Radovan Stamenković, potpredsednik ŠK Koprijana, i Dijana Stanković, džudistkinja i diplomirani pravnik.

Ovaj događaj ne samo da je promovisao šah kao sport, već je i pružio priliku osobama sa cerebralnom paralizom da se druže i razmenjuju iskustva, stvarajući nezaboravne trenutke i prijateljstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *