Održana audicija za “Nove zvezde sa nama”

žiriDa li su “Nove zvezde sa nama” reći će nam žiri ovog festivala muzike koji je po prvi put na ovakav način organizovan na području opštine Doljevac,   kada se sumiraju svi rezultati sinoćnje audicije i prvog predstavljanja kandidata. Dvadesettdvoje  mališana, ali i onih malo starijih, predstavilo se sinoć žiriju i publici u doljevačkoj Javnoj biblioteci u kojoj je audicija održana, a koja je i organizator ovog zanimljivog takmičenja.

Neki od njih dobili su ovacije prisutne publike, nekima je i žiri bio oduševljen, a pod tremom su kako i sami kažu manje-više bili svi. Što i ne čudi jer većina je  prvi put javno nastupala, a to složićete se nije ni malo lako.

danicaČetrnaestogodišnja Danica Ristić iz Belotinca bila je jedna od učesnica. Ona kaže za radio Koprijan da je podstaknuta drugarima i nastavnicom muzičkog odlučila da se prijavi. – S obzirom na to da svi oni kažu da imam dara za pevanje, odlučila sam da probam večeras. Članovi žirija su pohvalili moj nastup, tako da se nadam da sam prošla dalje, kaže Danica.

markoTrinaestogodišnji Marko Stojanović iz Čapljinca, zadovoljan je svojim predstavljanjem. – I članovi žirija su me pohvalila, tako da se nadam da sam dobro prošao na ovoj audiciji, kaže on.

Ono što je zanimljivo sa pevačima koji imaju talenta nastaviće da rade muzički stručnjaci, kako bi oni dalje razvijali svoje pevačke sposobnosti. Nakon toga,  svoje nastupe imaće na muzičkim takmičenjima organizovanim u Malošištu i Pukovcu, dok će finalno dešavanje biti održano u Doljevcu, rekao nam je Bogi Mitić, direktor javne biblioteke. Planirano je da se takmičari predstave u dve kategorije. U mladjoj će se takmičiti deca starosti od 7 do 12 godina, a u starijoj oni starosti od 13 do 18 godina. Takodje, za prvo troje najboljih planirane su vredne nagrade, rekao je direktor Mitić, a što je takodje značajno istaći, ova kulturna ustanova planira da takmičnje, s obzirom na interesovanje, preraste u tradicionalnu manifestaciju.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *