Održana Bostanijada u Mekišu

U subotu, 20.jula, održana je 19.Bostanijada u Mekišu. Ova tradicionalna manifestacija okupila je u večernjim satima veliki broj posetilaca. Pored kulturno-zabavnog programa održaj je izbor za MISS Bostanijade, a podeljene su i vredne robne nagrade pobednicima u kategoriji za najtežu i najslađu lubenicu kao i za najboljeg i najuspešnijeg uzgajivača bostana.

Organizatori ovogodišnje Bostanijade bili su Javna biblioteke Doljevac i MZ Mekiš.

Kako kaže direktor Javne biblioteke Doljevac Bogi Mitić ove godine koncepcija kulturno-zabavnog programa je bila malo izmenjena, pa je umesto glavne zvezde večeri, priliku da se predstave publici, dobile mu mlade nade sa naših prostora, koje su se oprobale u poznatim muzičkim takmičenjima. U okviru programa podeljene su i nagrade poljoprivrednicima.

  • Ove godine interesovanje poljoprivrednika za takmičenje za najslađu i najtežu lubenicu i dinju je bilo slabo. Svega šest takmičara se prijavilo i stručna komisija Poljoprivredno-savetodavne službe Niš, na čelu sa dr Sašom Stankovićem, izašla je na teren, izvršena su merenja i proglašeni pobednici. Zbog malog broja prijavljenih  Silvana Živković iz Mekiša pobednica je u sve tri kategorije. Ona je dobila nagradu za najveću i najslađu lubenicu i najtežu dinju- rekao je direktor Mitić.

Pobednička lubenica težila je 18 kilograma i 600 grama, a dinja 7 kilograma i 600 grama.

Za najboljeg proizvođača bostana proglašen je Stefan Vukić iz Mekiša koji je kao nagradu dobio priključnu mašinu rasipač veštačkog đubriva ili takozvani ciklon vrednosti 26.500 dinara.

Tokom kulturno-zabavnog programa održan je izbor za Miss Bostanijade, a titulu najlepše devojke ponela je Kristina Đorđević iz Niša, dok je za Miss publike izabrana Aleksandra Stanković iz Kočana.

Publici su se predstavile i nove nade, pevačke zvezde u usponu, Miodrag Đokić, Danijela Miladinović, Vesna Živadinović, Omer Zukanović i Nenad Petrović.

Nastupile su i folklorne grupe iz Pukovca, Čapljinca i Grkinje. Program je vodio Vlasta Cenić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *