Održana Bostanijada u Mekišu-Najteža lubenica preko 18kg

U subotu, 24.jula, održana je 20.po redu Bostanijada u Mekišu u organizaciji Javne biblioteke Doljevac i MZ Mekiš. Poljoprivredni proizvođači takmičili su se za najbolјeg polјoprivrednog proizvođača, najtežu lubenicu, najslađu lubenicu i najtežu dinju. Za nadmetanje prijavilo se 8 takmičara, a nakon obilaska njiva i merenja lubenica, pobednik je Milan Stojković iz Mekiša, čija je lubenica bila težine 18.850 kg. On je pobedio u svim kategorijama, odnosno osvojio  je nagrade za najtežu i najslađu lubenicu, kao i za najbolјeg polјoprivrednog proizvođača. Po slobodnoj proceni organizatora ovu manifestaciju u subotu pratilo je oko 1000 lјudi.

Milan Stojković iz Mekiša pobednik u kategorijima na najtežu i najslađu lubenicu i poneo laskavu titulu najboljeg poljoprivrednog proizvođača nagrađen je novčanom nagradom u iznosu od 20 hiljada dinara, koju je darivala Oportuniti banka, dobio je i robne nagrade u iznosu  od 5 hiljada dinara i 3 hiljade dinara, a darodavci su  TZR ”Ana i Saša” iz Prokuplјa i  TR”Poljodiskont” iz Dolјevca.

O pobedniku je odlučivala komisija u koju su činili predstavnici firme “Pro Seed” D.O.O. iz Beograda čija je osnovna delatnost uvoz i distribucija repro materijala za povrtarsku proizvodnju i visoko kvalitetnog semena holandske kompanije “Nunhems”.

Na ovogodišnjoj Bostanijadi nije bilo prijavljenih takmičara za  najtežu dinju.

Organizator ovogodišnje manifestacije u Mekišu Javna biblioteka obezbedila je i nagradu za podršku i motivaciju mladim proizvođačima bostana. Nagrada je dodeljena Marku Dikiću iz Mekiša, a kompanija „Nunhems“ mu je darivala semenski materijal bostana za sledeću sezonu.

Održano je i tradicionalno takmičenje za MIS Bostanijade, a za prestižnu titulu najlepše devojke nadmetale su se sedam kandidatkinje. Zanimljivo je da su prijavljene takmičarke, njih šest, bile iz Prokuplja, i jedna devojka iz Bojnika, a sa teritorije opštine Doljevac nije bilo prijavljenih učesnica.

Titulu najlepše devojke ponela je Anđela Milјković iz Bojnika, za prvu pratilјu izabrana je Teodora Stanković iz Prokuplјa, druga pratilјa je Milena Marković iz Prokuplja, a za MIS Šarma izabrana je Sara Lazić iz Prokuplјa.

MIS Bostanijade dobila je novčanu nagradu u iznosu od 10 hiljada dinara, lentu, krunu, usluge u Frizersko – kozmetičkom studiju “Bjuti studio M” u Malošištu i besplatnu ulaznicu za Akva park koju je dodelila Turistička organizacija opštine Dolјevac.

Prva pratilјa dobila je novčanu nagradu u iznosu od 8 hiljada dinara, lentu, usluge u Frizersko – kozmetičkom studiju “Danijela” u Kočanu i besplatnu ulaznicu za Akva park koju je dodelila Turistička organizacija opštine Dolјevac.

Druga pratilјa dobila je novčanu nagradu u iznosu od 6 hiljada dinara, lentu, usluge u Frizerskom salonu “Nena” u Malošištu i besplatnu ulaznicu za Akva park koju je dodelila Turistička organizacija opštine Dolјevac.

MIS Šarma dobila je lentu, ručak u vrednosti od 3.000.00 dinara u restoranu Alas u Orlјanu i besplatnu ulaznicu za Akva park koju je dodelila Turistička organizacija opštine Dolјevac.

Za dobro raspoloženje posetilaca bio je zadužen Nemanja Nikolić, zvezda zabavnog programa koji je počeo od 20 sati, kada je nastupilo i nekoliko kulturno-umetnička društava.

 

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *