Održana sednica SO Doljevac, deo opozicije opleo po Leoniju!

zgrada opstine doljevacPosle početne rasprave kada su se odbornici opozicije žalili na preobiman dnevni red i zahtevom da se sednice SO Doljevac održavaju jednom u dva meseca ,većina odbornika je usvojila završni račun budžeta za 2016. godinu, a takođe i Odluku o drugom rebalansu za 2017. godinu. Ovaj rebalans je uslovljen kako je rekao Jovica Pešić zbog preraspodele novca, pre svega zbog troškova izazvanih presudama suda, ali i najnovijim ugovorima koji podstiču zapošljavanje u fabrici Leoni, putem programa finasiranja obuke za poznatog poslodavca.

Oštre kritike na račun ponašanja kompanije Leoni, uputili su danas odbornici opozicije Marko Stošić i Dragoslav Stanković, a Stošić je čak zatražio da se Leoni kako je rekao “Protera iz Srbije zbog izrabljivanja radnika”. Nenad Stoiljković odbornik Dveri,  kritikovao je Akcioni plan zapošljavanja koji je usvojila opština Doljevac, jer je kako kaže time  izvršena diskriminacija radnika sa područja Doljevca koji rade u fabrici Leoni.

Vlastimir Anđelković, načelnik za vanprivredne delatnosti, je objasnio da je način na koji opština Doljevac pomaže zapošljavanje radnika u skladu sa državnom politikom i planom koji realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje. Subvencije ovakvog tipa za dvomesečnu obuku u Leoniju, u saradnji sa Nacionalnom službom omogućuju i okolne opštine,  rekao je Vlastimir Anđelković.

Na današnjoj sednici usvojeni su i izveštaji o radu Opštinske uprave opštine Doljevac za 2016. godinu, kao i Javne biblioteke, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, i Turističke organizacije opštine Doljevac.

D.D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *