Ogrev sve skuplji!

ilustracija
ilustracija

Kada temperatura na Celzijusovoj skali ode beskonačno u minus, cepanice u pećima planu za nekoliko sekundi. Pripremljene količine drva u mnogobrojnim domaćinstava u Srbiji ove zime će mnogo brže izgoreti, jer se zbog niskih temperatura loži i dan i noć. A upravo su u tome trgovci ogrevnim drvetom videli priliku da malo više zarade, pa je kubik u zavisnosti od dela zemlje poskupeo od 10 do čak 38 odsto. Tako za kubik drveta sada valja odvojiti od 3.500 do čak 5.500 dinara.

U doljevačkom  kraju velika je ponuda ogrevnih drva, a prodavci očekuju da će ogromna potražnja uslediti odmah nakon što temperatura izađe iz debelog minusa, jer će se rezerve potrošiti. Pre početka grejne sezone cena kubnog metra drva, bez obzira na to o kojoj vrsti drveta je reč, iznosila je oko 3.500 dinara, dok se sada za metar drva traži  4.500 dinara.

Većina trgovaca sad ima samo kvalitetnije i skuplje vrste uglja. Ogrevnog drveta nema gotovo ni na jednom stovarištu.  Tako na stovarištu u Doljevcu možete kupiti samo visokokalorični ugalj “Soko” po ceni od 18.000 dinara po toni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *