Opština Doljevac danas obeležila slavu- Predsednik opštine najavio tri nove fabrike

Opština Doljevac danas je obeležila slavu Duhovski ponedeljak. Slavska svečanost je organizovana u sali SO Doljevac i tom prilikom u prisustvu rukovodstva lokalne samouprave, gostiju i sveštenika presečen je slavski kolač. Obeležavanju opštinske slave prisustvovala je i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski kao i predsednici okolnih opština. Predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić čestitao je svim građanima opštine i prisutnim zvanicama današnji praznik i istakao da rukovodstvo teži da izgradi što bolju zajednicu i uposli što više građana kako opština Doljevac više ne bi spadala u red slabo razvijenih opština.

 Ljubić je kazao da će u opštinu Doljevac doći još tri investitora, odnosno da je jednom investitoru već izdata građevinska dozvola i da će uskoro početi radovi na izgradnji fabrike. Drugi investitor, kako ističe predsednik opštine Doljevac, sutra će rešiti na kojim parcelama će graditi pogone, dok sa trećim su pregovoru o uslovima i izgradnji u toku.

Goran Ljubić je istakao da će ove tri fabrike, kada budu završene, u proseku zapošljavati po 250 radnika, ali još uvek nije hteo da otkriva o kojim investitorima je reč.

Na kraju je dodao da je OMV pumpa na auto-putu počela sa radom i već uposlila oko 25 radnika, ali i ponudila značajne popuste i benefite za stalne kupce goriva.

 

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *