Opština Doljevac deveta u Srbiji po broju ljudi u samoizolaciji

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 61 osobe, a nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica zaraze. Testirano je 6.814 osoba. Na respiratorima su, prema poslednjim informacijama Ministarstva zdravlja 23 pacijenta, isto koliko i juče.

Iako, poslednjih dana dolazi do pada novozaraženih, stručnjaci dodaju da ne smemo da se opustimo i zaboravimo na preventivne mere.

Koliko inficiranih osoba virusom korone ima teritoritoriji opštine Doljevac i dalje ostaje nepoznato, ali na zvaničnom sajtu covid19.data.gov.rs po broju osoba u samoizolaciji Doljevac deli deveto mesto sa stanovnicima Šapca.

Naime, prema zvaničnim podacima za dašnji dan, 22.9.2020. na prvom mestu je Kragujevac sa 206, zatim sledi Niš sa 96, Ćuprija je na trećem mestu sa 48, Aleksinac sa 32, a opština Doljevac deli deveto mesto sa stanovnicima Šapca i zvanično je 18 lica u samoizolaciji.

Dan ranije,21.9.2020.god., najviše osoba u samoizolaciji je bilo u Kragujevcu 197, na drugom mestu je bio Niš sa 96, sledi Aleksinac sa 30, dok su Doljevac i Užice delili deveto mesto sa 18 lica u samoizolaciji.

Posmatrajući zvaničnu statistiku, opština Doljevac je na dan 20.septembra, takođe imala 18 lica,  18. i 19.septembra 12, a 17. septembra 7 lica u samoizolaciji.

Bez ijedne osobe u kućnoj izolaciji opština Doljevac je bila 30.jula, a zatim je počeo trend porasta, da bi već 3.avgusta broj osoba u samoizolaciji iznosio čak 50. Nakon tog perioda počinje pad broja osoba u uslovima kućne izolacije, a poslednjih dana je u blagom porastu.

Najveći broj osoba u samoizolaciji bio je, podsetimo,  25.aprila kada je zabeležena zvanička brojka od 157 lica.

 

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *