Opština Žitorađa obeležila slavu Petrovdan

Vladika Teodosije danas u Žitorađi
Vladika Teodosije danas u Žitorađi

Opština Žitorađa danas je obeležila svoju slavu  Petrovdan.

Svečanost je upriličena liturgijom u crkvi Sv. apostola Petra i Pavla, kojoj je prisustvovao i Vladika raško-prizrenski Teodosije. Po završetku liturgije u porti crkve prikazan je kulturno umetnički program. Na današnjoj svečanosti uručene su pojedincima i kolektivima zahvalnice i  pohvalnice, a Petrovdansku Povelju, kao najviše priznanje  opština Žitorađa je dodelila  Svetislavu Zdravkoviću iz Žitorađe , za doprinos u promociji razvojnih mogućnosti opštine i za pomoć u organizaciji kulturnih i sportskih dešavanja kao i za dobročinstvo, požrtvovanje i pružanje pomoći drugima.

Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević
Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević

Uz pohvalnice za postignute uspehe, učenicima  Nikoli Stojanoviću  iz Izvora, Mariji Petković iz Gornjeg Crnatova i Heleni Pejčić iz Voljčinca , dodeljeno je  i po 10.000 dinara. Priznanja su danas poneli fudbaleri Dundjerskog iz Voljčinca, i sportisti Miša Momčilović, Srdjan Jovanović i Dušan Stošić.Takodje pohvalnica je  dodeljena  horu „Toplički biseri“, glumcu amateru Nemanji Toniću, kao i harmonikašu Mladenu Miloševiću.

Današnjem obeležavanju Petrovdana u Žitorađi, prisustvovali su i članovi Srpsko-ruskog  humanitarnog centra iz Niša, kojima je u znak zahvalnosti uručena ikona Svetog Save.

Predsednik opštine uručuje ikonu Svetog Save ruskim spasiocima
Predsednik opštine uručuje ikonu Svetog Save ruskim spasiocima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *