Orljane u znaku likovne umetnosti

Orljane je od danas u znaku likovne umetnosti. Deveta likovna kolonija „Orljane 2018.“  počela je danas u ovom mestu doljevačke opštine, koje je tako postalo stecište velikog broja likovnih stvaralaca iz Srbije, ali i inostranstva.  Nedelju dana likovni umetnici iz okolnih mesta Prokuplja, Leskovca, Vlasotinca, Niša, ali i Rusije i Česke, njih jedanaestoro, stvaraće u Orljanu, tako da je sada ova manifestacija dobila širu konotaciju, s obzirom na svoj internacionalni karakter.

Likovna kolonija je otvorenog tipa, što znači da svi ljubitelji likovne umetnosti mogu pratiti rad učesnika i družiti se sa njima. Ova manifestacija traje do 08.jula, te će u narednih nedelju dana slikari,  inspirinsani motivima ovoga kraja, oslikavati svoja platna i tako upotpuniti zavidnu kolekciju umetničkih dela nastalih tokom prethodnih kolonija.

Organizatori ove manifestacije su Javna biblioteka u Doljevcu i MZ Orljane, a kolonija se organizuje u okviru  Sabora Sv. Jovana Krstitelja, praznika značajnog i poštovanog u ovom mestu, koji se obeležava 07.jula. Tim povodom predvidjeni su i razni drugi programski sadržaji uz tradicionalno okupljanje meštana i gostiju na brdu Kukumiga, gde će uoči praznika 06.jula biti prikazan zanimljiv kulturno-zabavni program, smotra folklora i defile učesnika kroz selo.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *