Osnovci prikupljaju novčanu pomoć za Vasiće

Mlade Vasiće, Nikolu (17) i Milicu (11) život nije mazio. Njihovu tužnu priču preneli su skoro svi mediji u zemlji, ali vest o njihovoj nesreći čula se i šire. Mlađani Nikola  je zbog gubitka oba roditelja postao i otac i majka jedanaestogodišnjoj sestri Milici. Život ga je prisilio da na sebe uzme veliki teret.Sa njima trenutno žive baba i deda koji imaju skromnu penziju, a u kući nedostaju mnoge stvari, počev od kupatila, kuhinja je stara…

Mnogi ljudi dobre volje izdvojili su, shodno svojim mogućnostima, novčana sredstva za pomoć ovoj deci.Međutim, solidarnost i razumevnje za nevolje Vasića pokazali su i učenici OŠ “Vuk Karadžić”. Kako i ne bi, kad  je Milica Vasić njihova drugarica iz klupe, odnosno učenica V-10 odeljenja u Belotincu.

Nebojša Stamenković, pomoćnik direktora škole u Belotincu, kaže da je Milica Vasić učenica petog razreda ove škole i da su nastavnici i deca, sakupljanjem dobrovoljnih novčanih priloga, rešili da koliko-toliko pomognu.

  • Naša škola, dirnuta teškim životom male Milice i njenog brata, rešila je da pomogne, tako što smo organizovali akciju prikupljanja pomoći. Nastavnici i deca uvek se rado priključe raznim humanitarnim akcijama. Sadašnja akcija se izdvaja po tome jer pomažemo našoj učenici. Najpre smo krenuli sa prikupljanjem pomoći u našoj školi, ali i ostali kolektivi škola priključili su se sada ovoj akciji- kaže Stamenkoviću izjavi za radio Koprijan.

Minimalni novčani prilog nisu određivali, već je svako dete dalo u skladu sa svojim materijalnim mogućnostima. Akciju su obogatili i prodajnom izložbom povodom 8.marta,koja se završava danas, pa su deca i nastavnici kupovali, po simboličnim cenama, dečije rukotvorine.

Jedan deo prodajne izložbe u holu škole u Belotincu

Stamenković se nada da će prikupiti značajna sredstva, jer u prošloj akciji donirali su oko 300 hiljada dinara.

  • Mi smo u prethodnoj akciji prikupljanja pomoći za učenika obolelog od leukemije sakupili oko 300 hiljada dinara. Mislim da ćemo i ovog puta sakupiti sličan iznos, možda i veći – kaže pomoćnik direktora u Belotincu.

On dodaje da sredinom marta planiraju da sakupljena novčana sredstva uruče porodici Vasić iz Batušinca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *