Otvoren literarni i likovni konkurs za decu u okviru Medijana festivala

medijanaKonkurs, likovni i literarni,  za učenike osnovnih i srednjih škola i predškolce, koji se po tradiciji održava svake godine u okviru Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu upravo je otvoren i trajaće do kraja januara. To znači da  svi školarci i predškolci, medju njima i učenici iz našeg kraja, koji imaju talenta za likovno stvaralaštvo ili dar za pisanje, a pri tom vole izazove, mogu prijaviti svoje radove i nadati se tituli najboljeg.

Ove godine tema konkursa je „OSMEH ZA SVAKU GLAVU“, a broj radova koje jedan učesnik može poslati nije ograničen. Nagrade će biti dodelјene u okviru programa 10. Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, 21. i 22. marta ove godine.

Svi radovi moraju biti potpisani punim imenom i prezimenom autora, sa adresom, mejl adresom i brojem telefona autora, godinom rođenja, nazivom škole i mesta, naznakom razreda i imenom nastavnika, odnosno mentora, a broj radova koje jedan učenik može da pošalje nije ograničen, kaže u izjavi za radio Koprijan direktorka festivala Violeta Jović. –Radovi se šalju na adresu  Gradske opštine MEDIJANA, Pariske komune bb, 18000 Niš, sa naznakom «za konkurs Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu». Cilj nam je da okrenemo decu  ka čitanju i slikanju, s namerom da razvijaju ljubav prema dobroj literaturi i umetnosti uopšte, a onda i da se i oni okrenu toj vrsti stvaralaštva.

Veliki broj dece sa teritorije opštine Doljevac zainteresovan je, kaže naša sagovornica, za učestovanje na ovom konkursu, tako da je i ranijih godina bilo puno prijavljenih radova iz našeg kraja. Značajan broj ovdašnje dece vrlo često ulazilo je i u uži izbor, a neki od njih su bili i medju nagradjenima, zahvaljujući, kako kaže, trudu doljevačkih nastavnika koji su kod učenika podsticali tu vrstu stvaralaštva. A o značaju njihovog uspeha govori i činjenica da pravo da učestvuju na konkursu imaju sva deca od predškolskog uzrasta do srednje škole i to ne samo iz naše zemlje.

Žiri će pregledati radove i odabrati najuspešnije, najverovatnije do kraje idućeg meseca. Najuspešniji literarni i likovni radovi biće objavlјeni, a najuspešniji likovni radovi biće i izloženi u odgovarajućem prostoru, dodaje direktorka festivala.

Vredne nagrade obezbedjene su za one koji, prema odluci žirija, budu najuspešniji, a biće dodelјene tokom Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu.

J. Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *