Peci nastavlja svoju trku do Hilandara, danas stiže u Vranje

Drugog dana hodočašća do Hilandara maratonac Srdjan Peci Jovanović iz Žitoradje trči deonicu od Predejana do Vranja, potvrdjeno je radio Koprijanu u njegovom timu. Peci je juče ujutru krenuo iz Žitoradje, prošao kroz Doljevac i svoju trku za taj dan završio u Predejanu.

Prema planovima, on bi trebalo da prelazi oko 60 kilometara dnevno, ali je u utorak uspeo da predje pet kilometara više, tako da se članovi Sportskog saveza opštine Žitoradja, koji ga prate do makedonske granice, nadaju da će  on svoj naum da stigne do Svete Gore, osvariti i pre 23.septembra, kao što je prvobitno bilo planirano. U toku ovog pre podneva, kada smo se čuli sa njim, nalazio se kod Vladičinog Hana, a danas će trka biti završena u Vranju, gde će se Jovanović odmoriti. Sutra se njegovo hodočašće nastavlja do makedonske granice.

Atmosfera u timu je, kako je radio Koprijanu rekao Srdjan Pilović iz Sportskog saveza opštine Žitoradja, vrlo pozitivna, a Peci je bez obzira na mali umor koji oseća, odlučan da nastavi svoj ovaj put na koji se samo mali broj maratonaca do sada odlučio.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *