Počela školska godina: Škola u Malošištu, nakon rekonstrukcije, počela sa radom

Danas je počela nova školska godina i prvi put u školske klupe sešće osnovnih škola sešće  63.371 đak prvak, što je za šest hiljada manje nego protekle godine. Na teritoriji opštine Doljevac oko 145 dece polazi u prvi razred. Osmogodišnja škola u Malošištu danas je otvorila vrata za tamošnje đake, ali  i  za predškolsku grupu. Naime, danas je počela sa radom škola u Malošištu nakon kompletne adaptacije i rekonstrukcije. Radovi su trajali skoro godinu dana, a vrednost radova je oko 77 miliona dinara  i finansirani su od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Ovaj školski objekat je nakon završetka radova dobio totalno novi izgled i  jedan od najuređenijih i energetski najefikasnijih objekata.

Škola u Malošištu dobila je i adaptirani ulaz sa rampom i toalet za osobe sa invaliditetom, a u centralnom hodniku nalazi se i lift za invalide.

Takođe, predškolci su dobili i zaseban ulaz i kompletno adaptirane prostorije i toalete.

Zamenjena je i kompletna unutrašnja stolarija, a višegodišnji problem osvetljenja u učionicama je takođe rešen.

Učenici su dobili i sigurno školsko dvorište, naime pored postavljanja svetiljki, uređenja staza i prilaza školi, kompletno školsko dvorište je ograđeno i nameštena je ulazna kapija, tako da će učenici moći bezbedno da borave u dvorištu škole jer je pristup automobilima dozvoljen samo do ulazne kapije škole.

Prema rečima direktora Ilića đaci u Malošištu pohađaće nastavu kao i pre, odnosno učenici od 5. do 8. razreda u prepodnevnim satima, a učenici od 1. do 4. razreda u poslepodnevnoj smeni.

I škola u Doljevcu biće kompletno rekonstruisana i adaptirana. Kako kaže generalni direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu Goran Ilić radovi su trebalo da počnu u septembru, ali resorno ministarstvo pomerilo je početak radova za januar ili februar sledeće godine, do tada uradiće se planovi i raspored za doljevačke đake  gde će pohađati nastavu.

M.Jovanovic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *