Počeo sa radom kontakt centar za prijavu vakcinisanih građana za 3.000 dinara

Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u ponoć, 4. juna, počeo sa radom kontakt centar preko kojeg će vakcinisani građani, telefonskim putem, moći da se prijave za novčanu podršku države u iznosu od 3.000 dinara.

Broj telefona kontakt centra je 0800/100-302 i taj poziv je besplatan.

Građani će u kontakt centru čuti automatski snimlјen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.

Prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, za pomoć se mogu prijaviti  svi državlјani Republike Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji Republike Srbije, zaklјučno sa 31. majem, primili makar jednu dozu vakcine, čiju je bezbednost, efikasnost i kvalitet potvrdila Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije i izdala dozvolu za upotrebu leka, odnosno koji su iskazali interesovanje za imunizaciju preko portala eUprava zaklјučno sa 31. majem 2021. godine i najmanje jednu dozu te vakcine primili zaklјučno sa 7. junom 2021. godine.

Elektronska prijava na sajtu pmi.trezor.gov.rs počela je 1. juna, i do sada se za ovu meru ekonomske podrške države vakcinisanim građanima, prijavilo 980.000 lјudi.

Korisnici penzije ne treba da se prijavlјuju za ovu vrstu novčane podrške, dok za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Korisnici socijalne pomoći prijavlјuju se za 3.000 dinara za vakcinisane građane.

Isplate će biti realizovane po završetku prijave koja traje do 15. juna, a novac će prvo biti uplaćen penzionerima, navodi se u saopštenju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *