Počeo upis prvaka, testiranje u sve četiri osnovne škole u našoj opštini, nije potrebno prijavljivanje preko eUprave

Bez obzira na aktuelnu pandemiju testiranje i upis djaka u prvi razred osnovne škole biće organizovan na uobičajen način, kažu u doljevačkoj OŠ „Vuk Karadžić“. Jedina novina je to što će se testiranje budućih prvaka obavljati ne samo u matičnoj školi u Doljevcu, kao što je to ranijih godina bio slučaj, već u sve četiri osmogodišnje škole u našoj opštini. Kako nam je potvrdio direktor Goran Ilić, s namerom da se smanje gužve i efikasnije obavi proces upisa, ove godine je odlučeno da se testiranje obavlja u Doljevcu, Malošištu, Pukovcu i Belotincu.

Inače, dodaje Ilić nije potrebno da se roditelji prijavljuju za upis dece u školu preko portala eUprave, s obzirom na to da će se kao i ranijih godina termini za testiranje dobiti od vaspitača iz PU „Lane“.

Takodje, kako direktor naglašava nije potrebno ništa od dokumentacije, jer se ti podaci već nekoliko godina unazad pribavljaju elektronski, preko škole, tako da roditelji nemaju dodatnu obavezu. Jedino je neophodno lekarsko uverenje koje se dobija od izabranog pedijatra, nakon potrebnih lekarskih pregleda.

Inače, na teritoriji opštine Doljevac sledeće školske godine u prvi razred će krenuti 140 mališana.

Ј.К.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *