Počinje isplata roditeljima đaka prvaka

Kao svake godine, lokalna samouprava isplaćuje novčanu pomoć roditeljima đaka prvaka. Ove godine 125 mališana dobiće po  pet hiljada dinara. Prema rečima Gorana Ilića, generalnog direktora OŠ “Vuk Karadžić” u Doljevcu, novac će biti uručen roditeljima đaka prvaka koji će biti podeljen po već utvrđenom rasporedu po naseljima.  Tako će, najpre novac dobiti roditelji prvaka iz Čapljinca u sredu 10.okobra u 11 sati u tamošnjoj školi, u 11:15 podela novca biće u Belotincu, u Knežici istoga dana u 11:30, a u Malošištu u 12 sati.

U četvrtak, 11.oktobra, novac će biti uručen roditeljima mališana koji idu u prvi razred u Doljevcu u 8 sati, zatim u Kočanu u 8:15, Šainovcu u 8:30 i u Pukovcu  u 13:00 sati.

U petak, 12.oktobra, u 8 sati podela pomoći roditeljima đaka prvaka biće nastavljena u 8 sati u Šarlincu, u Orljanu u 8:15 i u Mekišu 8:30 sati.

Iz doljevačke škole napominju da roditelji sa sobom treba da ponesu ličnu kartu kako bi preuzeli novčanu pomoć u iznosu od pet hiljada dinara.

Izdvajanjem novčanih sredstava u budžetu za pomoć roditeljima prvaka želja lokalne samouprave je da im na taj način malo olakša izdatkezbog polaska đaka u školu  i ovo je  odličan primer dobre prakse i potvrda odgovornog ponašanja lokalne samouprave prema učenicima.

Dodajmo i to da je ove godine, prvi put u školske klupe, seo najmanji broj đaka u istoriji doljevačke škole.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *