Počinje podela paketa pomoći u opštini Doljevac

Organizacija Crvenog krsta Dolјevac uz podršku Štaba za vanredne situacije Doljevac, a u skladu sa svojim mandatom,  sprovodi sabirnu akciju osnovnih životnih namirnica i sredstva za higijenu od donatora sa teritorije naše opštine. Apel za prikuplјanje pomoći upućen je svim privrednim subjektima sa teritorije opštine Doljevac.

Marija Milojević iz CK Doljevac kaže da su se ovom pozivu odazvala preduzeća i to: Mak internacional, Vodogradnja Pukovac, Ideal Kočane, Breza Pukovac, Bambi Dolјevac, Metro Dolјevac, Jugoteks Knežica i Čutura Prokuplјe.  Lokalna samouprava Doljevac je takođe izdvojila sredstva za kupovinu prehrambenih proizvoda tako da će tim sredstvima biti obezbeđena dodatni prehrambeni proizvodi i moći se da se pokriju osnovne lјudske potrebe u periodu izolacije.

Pomoć će biti upućena sugrađanima u stanju socijalne potrebe na osnovu predloga opštinskih poverenika za svako mesto i procene Centra za socijalni rad Dolјevac. Paketi će biti distribuirani na kućne adrese  korisnika kako bi se sprečilo okuplјanje većeg broja  lјudi na  jednom mestu.

Svi građani mogu dodatno da se informišu na broj telefona Centra za socijalni rad Doljevac 018/870-072 kako bi otklonili nedoumicu da li im sleduje paket ili ne. Centar za socijani rad naime formira spiskove, po kojima kasnije Crveni krst deli pakete.

Iz ove organizacije ističu da korisnici Narodne kuhinje, njih 600 tokom ovog period dobijaju obroke i oni ne ostvaruju pravo na pomenute pakete.

Foto: FB profil Predrag Stefanović

One thought on “Počinje podela paketa pomoći u opštini Doljevac”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *