Počinju radovi na daljoj rekonstrukciji velike sale Javne biblioteke, investicija vredna 7 miliona dinara

Nastavak radova na rekonstrukciji velike sale Javne biblioteke u Doljevcu počinju ovih dana, najavljuju iz ove ustanove kulture. Ugovor sa izvodjačem firmom Vizor inženjering iz Temerina potpisan je sredinom ovog meseca, a već s jeseni, kako kaže direktor Bogi Mitić, očekuje se završetak radova. Direktor se nada još jednom ulaganju nadležnih, za rekonstrukciju pozornice, čime bi rekonstrukcija objekta ove ustanove bila potpuna.

Sadašnji radovi odnose se na postavljanje novih stolica njih 355, kao i zamenu podova. Vrednost investicije je 7 miliona dinara, od čega je ulaganje Ministarstva kulture 5 miliona, putem projekta „Gradovi u fokusu“, koji se realizuje u saradnji sa lokalnom samoupravom, dok je Opština Doljevac uložila 2 miliona dinara.

Takodje, kako naglašava Mitić u završnoj su fazi i radovi na uredjenju bogatog bibliotečkog fonda, s obzirom na to da je prostor za smeštaj ovog književnog blaga proširen. Dečje odeljenje već je uredjeno, tako da su najmladji dobili svoj zaseban prostor, tu su i zavičajno i naučno odeljenje, a najobimnija gradja je na odeljenju za odrasle, u dogradjenom prostoru u prizemlju, čije se uredenje privodi kraju.

Inače, sastanak sa predstavnicima opština koje učestvuju u projektu Gradovi u fokusu održan je nedavno u resornom ministarstvu, a naša opština, kako Mitić naglašava, pohvaljena je za ažurnost i ozbiljnost u realizaciji ovog projekta, a dobili su i obećanje da će se finansijska pomoć u tom poslu nastaviti. Još jedan sastanak očekuje se  u septembru.

Podsetimo, u već pomenutoj velikoj sali plafon i bočni zidovi su već rekonstruisani, kao i sve prostorije i u starom i u nadogradjenom delu zgrade, kao i fasada, stolarija zgrade i dvorište, a postavljeno je i grejanje. Rekonstrukcija je počela 2015. godine.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *