Polovinom oktobra počinje rekonstrukcija škole u Malošištu!

Radovi na rekonstrukciji škole u Malošištu počeće početkom oktobra. Đaci iz ovog mesta pohađaće nastavu u Belotincu i Doljevcu. Kako kaže generalni direktor OŠ „Vuk Karadžić“, Goran Ilić, protekle nedelje održan je roditeljski sastanak na kome je dogovoreno kako će đaci putovati i ističe da roditelji nemaju razloga za brigu jer se rukovodstvo škole pobrinulo da oni pohađaju nastavu nesmetano i obezbedili su besplatan prevoz dece.

  • Učenici od prvog do četvrtog razreda pohađaće nastavu u školi u Belotincu. Nastava biće organizovana u drugoj smeni, a školski autobus će na tri autobuska stajališta u naselju sakupljati đake. To pravilo važiće i za povratak dece, gde će ih roditelji čekati na autobuskim stanicama u Malošištu – rekao je u izjavi za radio Koprijan Goran Ilić.

On je dodado da će učenici od petog do osmog razreda nastavu slušati u Doljevcu, takođe u poslepodnevnoj smeni.

  • Mi smo od lokalne samouprave zatražili rebalans sredstava i dobili smo oko 2 miliona dinara za prevoz dece dok traju radovi na školi u Malošištu. Roditelji ne treba da brinu, prevoz će biti besplatan, jer će četiri školska autobusa prevoziti decu po tačno utvrđenoj satnici  – istakao je Ilić.

Goran Ilić kaže da će radovi na školi trajati nekoliko meseci i podrazumevaju kompletnu rekonstrukciju, a radnici će početi sa izvođenjem radova najverovatnije 10.oktobra.

  • Radiće se bukvalno sve, od poda do plafona. Biće zamenjena unutrašnja stolarija, biće postavljeni novi podovi, urađene nove električne instalacije, ali i spoljašnja fasada sa izolacijom, kao i krovna izolacija objekta. Takođe biće postavljen i video nadzor – ističe geralani direktor.

Vrednost radova je oko 78 miliona dinara i sve to finansira resorno Ministarstvo. Projektom je predviđeno i sređivanje spotskih terena i prilaza školi.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *