Povodom Nedelje prevencije povreda u saobraćaju MUP apeluje na odgovorno ponašanje u saobraćaju

Ministarstvo unutrašnjih poslova povodom Nedelje prevencije povreda u saobraćaju, koja se širom sveta obeležava tokom ove sedmice, apeluje na građane da poštuju propise i odgovorno se ponašaju u saobraćaju i time direktno doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na našim putevima, saopštavaju iz policije.

Posebno skrećemo pažnju vozačima da poštuju propisano ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kao i vozačima i putnicima u vozilu da obavezno koriste sigurnosni pojas i na prednjem i na zadnjem sedištu vozila.

U Republici Srbiji na godišnjem nivou, u poslednjih pet godina, prosečno je na putevima stradalo 520 učesnika u saobraćaju, dok je više od 3.200 zadobilo teške, a gotovo 16.000 lake telesne povrede. Gotovo polovinu
poginulih na našim putevima čine pešaci, biciklisti i motociklisti, kao posebno ranjive kategorije učesnika u saobraćaju.

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju obeležava se svake poslednje nedelje u aprilu, sa namerom da se skrene pažnja na katastrofalne posledice koje saobraćajne nezgode ostavljaju na pojedince, njihove porodice i društvo u celini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *