Predsednik Vučić revakcinisan u Pukovcu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić drugu dozu Sinofarm vakcine primio je danas u ambulanti u Pukovcu u prisustvu ministra zdravlja Zlatibora Lončara, rukovodstva opštine Doljevac i novinarskih ekipa.

Predsednik je tom prilikom istakao da se nada da će procenat vakcinisanih u Doljevcu porasti, pozvavši na odgovorno ponašanje u uslovima pandemije. Ništa ne boli, a spasava živote. Molim vas da budete pažljivi prema drugim ljudima, naročito prema starijima i deci. Imamo dovoljno vakcina na raspolaganju. Ljudi iz celog sveta dolaze kod nas da prime vakcine, zašto se ne bi i naše stanovništvo vakcinisalo? Ima nekih ludih glava koje bi da objašnjavaju da vakcine nisu dobre i da vakcinisanima može ko zna šta da se dogodi. Još jednom ponavljam da vakcinacijom čuvate ljude oko sebe, rodjake prijatelje, supružnike. Bilo je zaraženih i posle primanja vakcina, ali mnogi od njih ne bi imali šanse da prežive da se nisu vakcinisali. Kao primer naveo je svoju majku.

Inače, predsednik je helikopterom  sleteo na doljevačko fudbalsko igralište, odakle je autom došao do zdravstvene ambulante u Pukovcu, gde je bilo predvidjeno da primi vakcinu. Lekarsku ekipu Doma zdravlja Doljevac činile su dr Sladjana Beronja i medicinska sestra Violeta Stamenković, a nakon primanja vakcine predsednik se zahvalio zdravstvenim radnicima doljevačkog Doma zdravlja.  Ispred ambulante dočekalo ga je nekoliko stotina gradjana.

Nakon vakcinacije, predsednik je otputovao u Gadžin Han gde će se sastati sa predstavnicima opština i gradova Nišavskog okruga. Pored zdravstvenog aspekta prilikom obraćanja novinarima, nakon vakcinacije predsednik je najavio i neke finansijske i investicione aktivnosti značajne za ovaj kraj poput izgradnje brze pruge Beograd- Preševo, početak rada kineske fabrike u Nišu i radove na izgradnji regionalne deponije, koja će se jednim delom prostirati i na teritoriji opštine Doljevac. Tom prilikom najavio je i da će deponija biti uradjena u skladu sa najvišim ekološkim standardima.

J.K.

Foto: J.K.

Naslovna fotografija: G.B.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *