Predškolska ustanova „Lane“ spremno dočekala mališane

U Predškolsku ustanovu „Lane“ krenula je nova generacija predškolaca, a direktorka Milkica Stanković poželela im je puno upeha u pohađanju predškolskog programa. Prema njenim rečima, ove godine, krenulo je 130 mališana, rođenih od 1.marta 2012. do 1.marta 2013.godine, i ove školske godine ima više upisane dece u odnosu na prethodnu.

Sva predškolska odeljenja su spremna, a za potrebe mališana iz Malošišta, zbog najavljenje rekonstrukcije škole, adaptiraju se prostorije tamošnjeg Doma kulture gde će mališani, čim budu krenuli radovi u oktobru, pohađati nesmetano nastavu.

  • Vaspitači su spremno dočekali mališane u svim predškolskim grupama na teritoriji Opštine Doljevac. Za vreme raspusta sredili smo predškolske prostorije u Mekišu, a ovih dana krenuli smo sa adaptacijom prostorija u Domu kulture u Malošištu, gde će deca, kada budu počeli radovi na rekonstrukciji škole, pohađati predškolski program- rekla je u izjavi za radio Koprijan Milkica Stanković.

Ona je dodala da će ova ustanova krenuti sa distribucijom užine sredinom septembra.

  • U zavisnosti od broja prijavljenje dece i interesovanja roditelja sa distribucijom užine po poredškolskim grupama krenućemo 17.septembra. Obroci namenjeni deci zadovoljavaju sve nutritivne i higijenske vrednosti – dodala je direktorka.

Milkica Stanković je istakla da će prema kalendaru aktivnosti i ove školske godine  biti zanimljivih događaja,  poput tradicionalnog maskenbala, ali i sportskih igrarija, odnosno nadmetanja dece u raznim sprotskim igrama prilagođenim njihovom uzrastu, a biće i organizovana igranka, odnosno kolektivni ples predškolaca.

Na kraju razgovora ona je poželela svim mališanima lep početak školske godine i izrazila nadu da će i ove, kao i prethodnih gdina, imati uspešnu saradnju sa roditeljima.

Podsetimo, pre­ma od­red­ba­ma Za­ko­na o osno­va­ma si­ste­ma obra­zo­va­nja i vas­pi­ta­nja, po­ha­đa­nje pripremnog predškolskog programa je bes­plat­no i obavezno.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *