Predstava “Mali princ” u Doljevcu

DSC_0371
Detalj iz predstave

Pozorišna predstava “Mali princ” koju izvode glumci Učeničkog parlamenta Srednje škole iz Žitorađe, gostovaće sutra i u četvrtak, u Doljevcu,Pukovcu,Malošištu i Belotincu.

Ovo je epilog dogovora Javne biblioteke Doljevac i predstavnika predstave. Predstava će biti izvedena pred doljevačkim djacima  sutra 25.maja u 12:00 časova u velikoj sali Javne biblioteke,  a zatim, istog dana, u  13.30 časova  Domu kulture u Pukovcu.

Kako kaže profesorka iz ŽitorađeAleksandra Ivanović, koja je zajedno sa kolegenicom  Jelenom Janković-Filipović, pripremila predstavu, bajka  “Mali princ”  namenjena je uzrastu od 7 do 107 godina.  Ova moderna bajka ispričana je jednostavnim jezikom o malom dečaku iz svemira koji putuje kako bi shvatio sebe i svoju ružu.

Glavna poruka ovog dela, kako kaže profesorka Ivanović, a koju su verno i ubedljivo preneli srednjoškolski glumci,  jeste da  svet koji nas okružuje ne treba posmatrati očima, jer one su često slepe za ono što vidi naše srce.

Inače prozornišna predstva “Mali princ” gostovaće i u četvrtak 26.maja u Malošištu i Belotincu.

Tačnije ,  đaci iz Žitorađe, odigraće još dve predstave , i to  najpre Domu kulture u Malošištu sa početkom u 10 sati, a istog dana ,samo sa početkom u 12 časova, u ovom prelepom pozorišnom komadu uživaće đaci iz Belotinca.

Da podsetimo  premijera predstave je održana 10.maja u Domu kulture u Žitorađi  kada je odigrana briljantno što je izazvalo niz pozitivnih reakcija kod publike i kritičara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *