Predstavnici EU PROGRESA obilaze u ponedeljak renoviranu pukovačku pijacu

WP_20170517_12_01_15_ProRenovirana pijaca u Pukovcu, koja od nedavno posluje u 2000 kvadrata natkrivenog prostora u ponedeljak će zvanično biti otvorena. Iako posluje još od 1936. godine, sada je njen rad organizovan po svim standardima, kažu nadležni, a na uredjenju će se raditi i dalje, s obzirom na to da je sada završena tek prva faza gradnje.

U modernizaciju ovog prostora EU i vlada Švajcarske su preko programa  EU PROGRES u tu investiciju uložile oko 180.000 evra, dok je učešće lokane samouprave bilo 20.000.

Kapacitet pijačnog prostora ostao je isti, ali su  uslovi za njeno funkcionisanje všestruko poboljšani, rekao nam je Bratsilav Jovanović, zamenik predsednika opštine Doljevac.

Otvaranje je zakazano za ponedeljak 09. oktobra od 10 časova, uz prisustvo predstavnika programa EU PROGRES, kao i  lokalnih zvaničnika, ali i predstavnika okolnih opština čiji stanovnici takodje posećuju ovu najpoznatiju pijacu u našem kraju, bilo kao prodavci ili kao kupci. Takodje, kako ističu nadležni, u narednom periodu planira se dalje sredjivanje ovog prostora, kako bi se ovo nadaleko poznato pijačno mesto još bolje uredio .

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *