Prelazak pešaka preko mosta na Južnoj Moravi nemoguća misija!

Most na Južnoj Moravi koji spaja naselja 21.maj i Malošište nemoguće je proći peške. Iako  se nalazi na državnom putu 158  II A reda, ovaj most je svakodnevno i te kako prometan za saobraćaj, a pešake, u poslednje vreme, možete videti kako se kreću kolovozom jer je ograđena traka za prolaz pešaka, u ova pravca, obrasla raznim rastinjem, pa su primorani da se kreću trakom predviđenom za vozila. Da pešake svakodnevno viđaju kako se kreću nepropisno preko mosta potvrdili su mnogi vozači,  pošto je na samo nekoliko stotina metara od mosta i fabrika „Leoni“, i to otprilike u vreme kada je kraj  smene u ovoj fabrici.

Međutim, i vozači imaju problema, jer divlje rastinje smanjuje vidljivost, gledano iz pravca Doljevca ka Malošištu, pa smo često svedoci da zbog nepregledenosti  saobraćaj se usporava, jer su zbog loše vidljivosti primorani da se vraćaju unazad, kako bi  propustili, po saobraćajnim propisima, veće vozilo.

Početna ograda na mostu, u delu koji je predviđen za pešake, je zarđala i dotrajala, a u jednom delu i iskrivljena. Na prvi pogled, deluje nebezbedno za prelazak.

Ovaj most svi koriste, izuzetno je frekventan, ali ga niko ne održava, a pošto mostovi spajaju ljude, nadležni bi trebalo da se pozabave ovim pitanjem i omoguće pešacima bezbedan prelazak preko već ionako uskog mosta.

Da podsetimo, prilikom posete republičkih inspekcijskih službi i načelnice Nišavskog okruga Dragne Sotirovski, pre tačno mesec dana Doljevcu, govorilo se upravo o lošem održavanju magistralnih puteva, odnosno visoke trave i rastinja koja ugrožava učesnike u saobraćaju.

M.Jovanović/Radio Koprijan

Foto:M.Jovanović/Radio Koprijan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *