Premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić u poseti Doljevcu

Predsednica Vlade RS Ana Brnabić prvog dana obilaska Nišavskog okruga, posetila je danas opštinu Doljevac i novoizgradjeni Obrazovni centar  sa ministrom prosvete Brankom Ružićem.

Deo Obrazovnog centra namenjen srednjoj školi

Deo Obrazovnog centra namenjen vrtiću i predškolcima radi već dve godine. Drugi deo zgrade koji je od početka bio namenjen otvaranju srednje škole tokom prošle godine koristila su deca i učitelji nižih razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“, jer je epidemiološka situacija zahtevala da se poštuje praksa manjeg broja dece na većem prostoru, pa su ovi razredi izmešteni iz matičnog objekta.

Sada, prema najavama ministra Branka Ružića razmatra se otvaranje srednje škole, mada detalji još uvek nisu poznati. Na naše pitanje koje srednje škole su u opticaju odgovorio je da će se svakako uvažiti potrebe i interesovanje ovdašnjih djaka. –Ovde već imamo dva isturena odeljenja Ekonomske škole iz Niša, ali mislim da Doljevac zavredjuje, bez obzira što je veoma blizu Nišu, da ima svoju srednju školu. Mislim da je preuranjeno da sada kažemo koja bi ti škola mogla biti. Po pravilniku mora biti 12 odeljena, tako da moramo da ispratimo razne parametre i onda donesemo odluku.

Deo obrazovnog centra u kojem se nalazi vrtić

Neposredno pre izbijanja epidemije korona virusa u planu je bila i rekonstrukcija zgrade matične Osnovne škole u Doljevcu, ali je zbog novonastale situacije taj posao do daljeg odložen. Sada na naše pitanje ministar Ružić odgovara da će ta investicija svakako biti realizovana.-I sada smo razgovarali na tu temu i sa predsednicom Vlade. Sagledaćemo i na nivou Vlade da ono što je bilo već, u skladu sa procedurama, dovedeno do kraja, sada obnovimo imajući u vidu da je prethodna godina bila fokusirana na zdravlje nacije i pružanje zdravstvenih usluga i zato je veliki fond sredstava prebačen za te potrebe. Ali postoji želja i svet o tome da jednim ovakvim projektom zaokružimo ovaj kompleks koji je zaista impozantan. I u nekim narednim danima i predsednica Vlade će sa svojim timom to da sagleda da vidimo kada je realno da to bude uradjeno.

Premijerku i ministra dočekao je predsednik SO Doljevac Dejan Smiljković, ostali članovi opštinskog rukovodstva, kao i direktori škole i vrtića.

Podsetimo, Obrazovni centar prostire se na 2 000 kvadratnih metara, a namenjen je predškolcima sa naše teritorije, ali i srednjoškolcima iz doljevačkog kraja, kao i okolnih sela i gradova. Izgradjen je i u potpunosti opremljen sredstvima doljevačke lokalne samouprave, Ministarstva  privrede i Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju. Ova investicija koštala je 234 miliona dinara. Takodje, resorna ministarstva izdvojila su i sredstva za rekonstrukciju isturenog odeljenja OŠ“Vuk Karadžić“ u Malošištu  i PU „Lane“ u Pukovcu.

Tekst i foto: J.Kozomara

One thought on “Premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić u poseti Doljevcu”

  1. G.PREMIJER ;pobrinite se za mikropoljoprivredu koja uz podrsku VLASTI NA SVIM NIVOIMA MOZE DA BUDE ZNACAJNA MAKROEKONOMIJA.Dali ste nas pitali u kom smeru zelimo da nam se razvija okrug,ocigledno ste tu zatajili .Podignite srpskog seljaka na noge ,hrana je buducnost ne toksicna plastika i siromasni iscrpljeni i nezadovoljni radnici ne,to nije progres.NIGDE NEMA LEPSEG AJVARA NA SVETU.NASE PIJACE VISE NE MIRISU NA VOCE I POVRCE ,SRPSKI SELJAK ODUMIRE I NAJVECI SRPSKI BREND MIRIS HRANE SA SELA…….S POSTOVANJEM
    LJ.S

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *