Preminuo glumac iz filma „Ko to tamo peva“ Milovan Tasić Tasa iz D.Crnatova

Jedan od najpoznatijih epizodnih glumaca i košarkaš Milovan Tasić Tasa iz Donjeg Crnatova kod Žitorađe preminuo je u 77 godini.

Sećate se scene iz filma ”Ko to tamo peva” u kome čikica u naručju Pavla Vujisića viče na sav glas: ”Deco, deco! ”, a onda par sekundi kasnije dolazi kolona od tri  muškarca predvođena gorostasom Milovanom Tasićem? Tada je džin sa juga Srbije, prvi put stao pred kamere i to sve kako je u jednom ranijem intervju rekao – ”zbog prokletih para”.  Veliki majstor malih uloga, kako je poznat u domaćoj kinematografiji, ima posve toliko interesantnu životnu priču da bi od nje mogao da se napravi film. Milovan Tasić – Tasa, jedan od najpoznatijih srpskih epizodista rođen je davne 1947. godine u selu Donjem Crnatovu nadomak Žitorađe. Krajem 60-ih godina prošlog veka proširila se legenda o džinu sa juga Srbije, te je legendarni trener Piva Ivković rešio da sedne u automobil i nađe tog dobroćudnog džina.

Mi smo pre par godina pokušali da par puta stupimo u kontakt sa Milovanom, on je obradovavši se da ga zove neko iz njegovog kraja i da želi još da piše o njemu, obećao da će nam dati intervju čim prođe rehabilitacioni period, međutim, od tada Tasa se nije javio, tako da razgovor sa ovim gorostasom nismo zabeležili.

Treba napomenuti da se Tasić između 1982. i 1991. godine pojavio u još sedam filmova, pa je tako ušao u red najpoznatijih epizodista srpske kinematografije. To su: Maratonci trče počasni krug (1982), Tajna manastirske rakije (1988), Sulude godine (1988), Neka čudna zemlјa (1988), Hajde da se volimo 2 (1989), Vampiri su među nama (1989) i Svemirci su krivi za sve (1991).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *