Prikuplja se garderoba za bebe niškog porodilišta

“Porodična filharmonija” niško udruženje koje već nekoliko godina uspešno organizuje niz humanitarnih akcija, pre nekoliko dana pokrenulo je novu inicijativu prikupljanja odeće za bebe niškog porodilišta.

Naime, odeća koja se oblači tek rodjenim bebama je pohabana i pocepana, svedočenje je mladih mama, pa ovo udruženje prikuplja benkice, švedske i tetra pelene koje će donirati porodilištu, u cilju poboljšanja uslova koji u njemu vladaju. Iskustva slična ovim imaju i porodilje sa teritorije opštine Doljevac, koje su  svoju decu donele na svet u niškom porodilištu. Iz tog razloga iz “Porodične filharmonije” pozivaju sve zainteresovane stanovnike naše opštine da im se jave, kako bi donirali odeću za bebe ili pak organizovali punktove za prikupljanje graderobe, kojih u gradu ima mnogo, dok ih na teritoriji opštine Doljevac trenutno nema. Sve dodatne informacije mogu se naći na fb stranici “Porodične filharmonije”.

Bitno je, ističe Milica Lošić iz “Porodične filharmonije” u razgovoru za radio Koprijan, da garderoba bude čista i očuvana, kao i da se može prati otkuvavanjem iz higijenskih razloga.

Iako je pokrenuta tek pre nekoliko dana akcija, je već, dodaje, naišla na veliki odjek kod gradjana Niša i okolnih mesta, te su očekivanja da će do 18.juna, do kada traje, biti prikupljeno i više garderobe no što je prvobitno bilo planirano.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *