Prikupljanje paketića za bolesnu decu

Novogodišnji  praznici su period godine kojem se najviše raduju deca, medjutim neki mališani, koje je zadesila ta sudbina da obole od teških bolesti ne mogu  u potpunosti da uživaju u tim radostima. Zato im je potrebno mnogo više pažnje, ne samo najbližih, već svih nas kako bi  bolest lakše podneli. Upravo to je podstaklo mlade mame iz ovog kraja da se organizuju putem facebook grupe „Ćaskalište za mame“ i da počnu da prikupljaju paketiće, koje će uoči Nove godine podeliti deci oboleloj od raka, deci sa invaliditetom i smetnjama u razvoju iz Niša i okolnih mesta. Prikuplja se skro sve, igračke, ali ne plišane, jer je vrlo bitno da se ono što dodje do bolesne dece, može dezinfikovati, bojanke, poneki CD sa crtacima ili nešto od hrane, naravno fabrički zapakovane.

novogodisnji-paketici

Inicijatorka ove humanitarne akcije je upravo jedna mama  Sandra Stojanović, koja je u izjavi za radio Koprijan istakla da je, pomalo iznenadjena, ali u isto vreme i ponosna na to što je veliki broj ovdašnjih ljudi pokazao visoku svest o tome da treba pomoći ovoj dečici u teškim trenucima kroz koje prolaze.

Akcija prikupljanja paketića traje do 18. decembra. Zainteresovano je mnogo pojedinaca i ustanova, a poslednje nedelje u ovoj godini ove humane mame, će sa Deda Mrazom i glumicom Narodnog pozorišta u ulozi princeze Elze, posetiti male borce i podeliti im paketiće. Na koji način mogu donirati sve ono što je deci potrebno, zainteresovani mogu da saznaju na facebook stranici „Budimo humani ove novogodišnje sezone“ (https://www.facebook.com/events/1608039526164032/).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *