Privode se kraju radovi na vodovodnoj mreži u glavnoj ulici u Doljevcu, sledi Klisura, u planu i rekonstrukcija trotoara u Doljevcu

Izgradnja vodovodne mreže u glavnoj doljevačkoj ulici privodi se kraju, a na mrežu će najpre  biti priključene javne ustanove, pre svega Vatrogasna jedinica pri MUP-u, ali i doljevačka Policijska stanica, opština, kasnije i Dom kulture i nekoliko stambenih zgrada, kao i preduzetnici duž glavne ulice, kaže u izjavi za Radio Koprijan načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac Jovica Pešić.

Najbitniji deo posla, naglašava, je uradjan, a to je povezivanje primarnog voda od Nemanjine ulice do EPS-a.

Kako kaže, sva domaćinstva zainteresovana za priključenje na mrežu zahteve mogu slati Javnom preduzeću za vodosnabdevanje iz Bojnika ili članovima Nadzornog odbora u lokalnoj samoupravi. –Čim se budu stekli uslovi za priključivanje sklapa se ugovor i plaća  oko 10 000 dinara za minimalne primarne troškove priključenja. Inače, priključak za domaćinstva košta ukupno oko 40 000 dinara.

Ovim povezivanjem, kako kaže Pešić, biće omogućen ujednačen pritisak i stabilno snabdevanje vodom svih privrednih subjekata i domaćinstava koja se budu priključila na vodovodnu mrežu.

U planu je i saniranje dela kanalizacione mreže duž glavne ulice, a nakon toga do kraja godine i rekonstrukcija trotoara, koji je poslednjih godina jako oštećen. – Opština Doljevac ima pripremljen projekat rekonstrukcije trotoara s desne strane puta od opštine do pruge za Prokuplje, a u planu je i izgradnja dodatnih parking mesta, s obzirom na to da je evidentno da nam dodatni parking prostor u centru nedostaje. Mi smo i ove godine konkurisali kod nadležnih institucija s tim projektom i nadamo se njegovoj realizaciji.

Dodaje na kraju da kada se radovi u Doljevcu završe, radnici JP za vodosnabdevanje posao nastavljaju u Klisuri. –Naime, izgradnjom primarnog voda od Klisure do Malošištu omogućili smo rešavanje velikog problema vodosnabdevanja u Klisuri. U prošloj godini nekoliko meseci  žitelji ovog mesta u doljevačkoj opštini nisu imali čak ni tehničku vodu za potrebe domaćinstva. Pa je na inicijativu gradjana i MZ pokrenuto pitanje rešavanja ovog problema.

Kaže da je uradjena  tehnička dokumentacija i izdate potrebne gradjevinske dozvole. Radovi počinju za nekoliko dana, a prema planu trajaće nekoliko meseci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *