PROMO Srednja škola Doljevac: Ekonomski tehničar, put ka širokom spektru obrazovnih mogućnosti

Ukoliko je ekonomski smer vaše polje interesovanja Srednja škola Doljevac nudi vam odličnu priliku za obrazovanje. Ekonomski tehničar je vrlo perspektivan smer koji je godinama aktuelan i za kojim postoji velika potražnja na tržištu rada.

Ekonomski tehničar je obrazovni profil četvrtog stepena na kojem polaznici stiču sva potrebna znanja za obavljanje poslova iz domena knjigovodstva, finansija, ispitivanja tržišta, bankarstva i marketinga. Nakon završetka  školovanja učenici su obučeni za rešavanje najrazličitijih ekonomskih problema, kao što su troškovi, finansijski izveštaji, porezi, cene. Zahvaljujući stečenim znanjima uspešno mogu da vode finansijsku i nefinansijsku dokumentaciju u najrazličitijim preduzećima, prikupljaju podatke i vrše njihovu analizu, prateći stanje na tržištu globalne ekonomije. Obučeni su da prate troškove u preduzećima, učinke i efikasnost proizvodnje, nabavku i potrošnju robe, kažu u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Širok dijapazon stečenih znanja ekonomske tehničare kvalifikuje za rad u raznim institucijama. Traženi su u bankama, investicionim fondovima, vladinim i nevladinim organizacijama, velikim kompanijama, berzama, revizorskim kućama, sindikatima, svim državnim i privatnim preduzećima, ugostiteljskim objektima, osiguravajućim društvima, zdravstvenim institucijama, turističkim agencijama i mnogim drugim.

Ne treba zanemariti ni mogućnost samostalnog zaposlenja pokretanjem sopstvene preduzetničke delatnosti bilo koje vrste ili knjigovodstvene agencije koja pruža usluge finansijskog i upravljačkog računovodstva.

Smer ekonomski tehničar je najbolja moguća baza i priprema za upis Ekonomskog fakulteta, ali je posle njega moguće i dalje školovanje iz brojnih drugih oblasti.

Srednja škola Doljevac upisuje 28 učenika za ovaj smer za školsku 2024/2025. godinu.

Dragi učenici, budući ekonimisti, dobro nam došli u Srednju školu Doljevac!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *