Pronadjeno telo mladića iz Lukomira nestalog u nedelju na Bubličkom jezeru

Telo mladića iz Lukomira u opštini Žitoradja koji je u nedelju nestao na Bubličkom jezeru u blizini Žitnog Potoka pronadjeno je rano jutros u jezeru, kako se nezvanično saznaje, na neuredjenom kupalištu, a pretpostavlja se da se nesrećni mladić utopio.

Ovaj devetnaestogodišnjak je sa prijateljima tokom vikenda boravio na tom poznatom izletištu.

U trenutku nestanka, prema rečima očevidaca, nije bio u vodi, tako da u prvi mah niko nije pretpostavio da se dešava nešto što će nažalost za epilog imati tragičan kraj.

Policija je od nedelje, kada je prijavljen nestanak, pretraživala ovaj teren, ali je telo pronadjeno tek jutros, nakon čega je poslato na obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Inače, ovog leta mnogobrojna kupališta na jezerima i rekama, ne samo u ovom kraju, nego u celoj zemlji posećena su kao nikada do sada. Medjutim, kupača ima ne samo na mestima predviđenim za kupanje, nego i na divljim plažama na kojima se svako kupa na svoju odgovornost i pored višegodišnjih upozorenja nadležnih da to nije bezbedno. Neka mesta su bezbedna za kupače, čak ima i spasilačkih timova, ali mnoga nisu. Zato nadležni još jednom apeluju da pored toga što vodite računa o epidemiološkim merama, obratite posebnu pažnju i na to gde se kupate kako se ne bi dešavale ovakve tragične situacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *