Prosvetari u štrajku: Bez nastave i u opštini Doljevac

Sutra, 16. maja, školske klupe u opštini Doljevac ostaće prazne, dok kolektiv prosvetnih radnika šalje snažnu poruku protiv nasilja nad zaposlenima. Ova odluka proizilazi iz sve učestalijih incidenata koji su kulminirali nedavnim napadom na profesora Srednje tehničke škole “9. maj” u Bačkoj Palanci.

Direktor doljevačke škole Goran Ilić kaže da je incident u Bačkoj Palanci, gde je profesoru nanesena ozbiljna povreda, predstavlja samo vrh ledenog brega problema sa kojim se suočavaju obrazovne ustanove širom zemlje. Nasilje nad zaposlenima u obrazovanju postaje alarmantno učestalo i neprihvatljivo.

  • OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac će sutra pridružiti štrajku upozorenja, a o tome da neće biti nastave danas će biti obavešteni i učenici i roditelji. Obustava rada je naš način da pokažemo solidarnost i zahtevamo adekvatne mere zaštite od nadležnih institucija- dodaje Ilić.

Kako ističe nasilje u obrazovanju nije samo pitanje bezbednosti zaposlenih, već i pretnja celokupnom obrazovnom sistemu. Sutrašnja obustava rada predstavlja korak ka podizanju svesti o ovoj važnoj temi i poziv na hitnu akciju.

M.J.

One thought on “Prosvetari u štrajku: Bez nastave i u opštini Doljevac”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *