Protest protiv visokih cena mesečnih karata

Jedini autobuski prevoznik koji vrši prevoz putnika u našem kraju „Niš ekspres“ početkom meseca je podigao cene mesečnih karata. Ovaj potez izazvao je revolt kod većine građana i korisnika usluga koji su se putem društvenih mreža oglašavali tražeći da cena karte bude niža. Saša Miljković, predsednik MZ Belotinac, kaže da će tim povodom večeras u Belotincu biti održan sastanak nezadovoljnih građana iz opština Doljevac, Merošina i Žitorađa. On kaže da je  cena mesečne karte za učenike srednjoškolsce od Belotinca do Niša 4.650 dinara, što je u odnosu na jun mesec ove godine za 1000 dinara više. Sledeći potez, kako je rekao Miljković je veliki protestni skup koji će biti održan u Doljevcu.

I Marija Gligić iz Žitorađe, majka jedne  srednjoškolke, kaže da je ovo treće poskupljenje karata „Niš ekspresa“  od početka školske godine. Ona ističe da mesečna karta u Beogradu, za skoro istu udaljenost, košta oko 1.700 dinara. Ne znajući da je karta poskupela ona je svom detetu za kupovinu mesečne karte dala krajem oktobra isti iznos kao prošlog meseca. Kada se dete pojavilo na šalteru cena je bila uvećana, pa je tog dana ostalo bez doručka, jer je moralo da doplati razliku u ceni, na koju nije računalo.Moja sestra koja je živela u Nišu, a sada je neuropsihijatar u Italiji, meni kaže da u Italiji koja je razvijenija od nas,  deca daju na godišnjem nivou 20 EUR.  Nama  država traži  natalitet, ali dok decu školujemo mi roditelji izgleda treba da trpimo gladnirekla je radio Koprijanu Marija Gligić.

Inače, opština Doljevac već dugi niz godina obezbeđuje besplatan prevoz za učenike osnovne škole, a organizovan prevoz ne vrši Niš ekspres, već prevoznik koji je izabran na tenderu. Što se tiče opštine Žitorađa, predsednik Ivan Stanojević nam je rekao da su oni tu nemoćni i ne mogu da utiču na Niš ekspres, ali da i oni iz svog budžeta na ime prevoza stoprocentno plaćaju za djake u osnovnoj školi.

D.D.

FOTO : Niš-ekspres.rs

3 thoughts on “Protest protiv visokih cena mesečnih karata”

 1. Ovde niš ekspres u opste nije kriv zbog poskupljenja karata!kriv je vas Predsednik za koga ste svi vi stariji a i penzioneri glasali za njega pa nafta skače svaki dan!U te autobuse se ne sipa voda i ne pisa se u rezervoar nego se sipa nafta koja kosta oko 170 dinara po litru a tu naftu poskupljuje drzava a ne nis ekspres i nije mi jasno sto se ne pobunite protiv drzave i predsednika drzave a ne protiv prevoznika!I ja mislim da je cena karte visoka ali to je zbog skoka cene nafte!sto ne strajkujete sto mleko i meso poskupljuje svaki dan?toliko od mene pozdrav

  1. A u Beogradu autobusi izgleda idu na vodu, jer od mladenovca do beograda mesecna djacka karta kosta 1720din a udaljenost je 50 kilometara. Uzmite pa vidite kolika je cena djacke karte za istu udaljenost kod nisekspresa. Problem je nisekspres uvek dizu cene na svaki skok goriva a kada pada cena energenta nikad nisu spustili cenu.
   Internat za ucenike za mesec dana je oko 5000din gde imas sva tri obroka i smestaj.
   Iz prilozenog se da dosta toga moze zakljuciti.

   1. Ocigledno da i prevoznik Ariva koji vozi Gradsku liniju u Nisu pisa u rezervoar i ide na vodu jer je mesecna kartica za istu tu udaljenos koju mi placano oni daju 2000 a mi do sela 5560 donara.Koga ti Goapodine Aleksandre branis ja ne razumem i koga napadas.Nije mi jasno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *