Prvaci iz Malošišta od danas članovi biblioteke i Crvenog krsta

Javna biblioteka u Doljevcu danas je primila prvake OŠ „Vuk Karadžić“ odeljenja u Malošištu.

Mališani su danas postali članovi biblioteke i njeni najmađi čitaoci, a ova ustanova omogućila im je besplatno učlanjenje. Članarina važi od datuma upisa do istog datuma naredne godine.

Kako kaže direktor Javne biblioteke Bogi Mitić ova ustanova već treću godinu za redom omogućila je svim prvacima iz naše opštine da besplatno postanu članovi biblioteke.

  • Kolektivno članstvo u ovdašnjoj biblioteci je besplatno za prvake i podrazumeva dolazak dece sa svojim učeteljima u ovu ustanovu, gde smo mi organizovali obilazak biblioteke i boravak na Dečjem odeljenju. Pored razgovora sa bibliotekarima, deci smo darivali i progodne, simbolične poklone- reako je Mitić u izjavi za radio Koprijan.

Mitić je dodao da će narednih dana posetiti i mališane u manjim naseljima pre sveg u Rusni, Čečini, Klisuri, Knežici,Ćurlini i Perutini.

  • Planirali smo i da obiđemo naselja sa manjim brojem prvaka kako ne si smo i njih zapostavili. Tom prilikom povešćemo im u goste i pesnike za decu i održaćemo kreativnu radionicu-

Mališani iz Malošišta, učenici I-11 odeljenja, pored upoznavanja sa književnim fondom na Dečjem odeljenju, nacrtali su svoje najbolje drugare i drugarice i zajedno sa zaposlenima u ovoj ustanovi svoje radove okačili su na „Zid prijateljstva“.

Lana, Kosta i Nevana iz malošišta rekli su da im je ovo druženje bilo interesantno, a i da su pokloni, koje im je darivala Javna biblioteka u saradnji sa Crvenim krstom iz Doljevca, jako lepi i da će im biti korisni.

  • Dobili smo olovku, gumicu, svesku i bojanku, ali i svetleći prsluk – rekli su mališani za naš radio.

Volonteri Crvenog krsta podelili su prvacima i članske karte i oni su od danas postali podmladak ove organizacije.

  • Mi smo tokom današnjeg druženja u biblioteci podelili deci prigodne poklone, ali i svetleće prsluke i održali im jedno malo predavanje, prolagođeno njihovom uzrastu, o bezbednosti dece u saobraćaju. Mališanima smo objasnili značaj nošenja svetlosnog prsluka, ali i pravila ponašanja u saobraćaju na putu od kuće do škole- rekla je sekretar Crvenog krsta Danijela Kostić.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *