Prvacima i ove godine po 5 hiljada dinara

Tradicionalno, pomoć za đake prvake doljevačke OŠ „Vuk Karadžić“ u iznosu od 5 hiljada dinara, biće isplaćena i ove godine iz lokalnog budžeta.

Ove godine prvi put je selo u školske klupe 140 mališana sa teritorije opštine Doljevac. Vlastimir Anđelković načelnik za van privredne delatnosti ističe da je Odlukom o budžetu opštine Doljevac za 2020.godinu izdvojena su i sredstva za pomoć roditeljima đaka prvaka.

Pre nego što krenu sa isplatom, iz opštinske uprave napominju, da očekuju spisak učenika koji treba da dostavi uprava doljevačke škole. Nakon dostave imena i prezimena dece koja su krenula u prvi razred lokalna samouprava će, kao i prethodnih godina, svakom učeniku isplatiti po 5 hiljada dinara.

Početak ove školske godine je specifičan zbog aktuelne pandemije korona virusa, ali se nadamo da će ovaj novac pomoći roditeljima koji su pored nabavke knjiga i pribora bili u obavezi i da deci obezbede maske, kaže načelnik Anđelković.

Iz lokalne vlasti ističu da su ovim izdvajanjima želeli da roditeljima olakšaju izdatke koje septembar nosi sa sobom, tako da će  svaki đak prvak, sa prebivalištem u opštini Doljevac, dobiti ovaj iznos. Najavljuju da će se sredstva za te namene izdvajati i nadalje, kao odličan primer dobre prakse, koja traje već skoro deceniju i potvrda je odgovornog ponašanja lokalne samouprave prema učenicima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *