PSS Niš: Podsticaji po košnici pčela 800 dinara

PSS Niš podseća pčelare da je  rok za podnošenja brojnog stanja pčelinjih zajednica  do kraja oktobra, kako bi mogli da koriste  osnovne podsticaje po košnici pčela u iznosu od 800 dinara.

Pravo na 800 dinara bespovratnih sredstava ima pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog polјoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u polјoprivredi i ruralnom razvoju.

Podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela počelo je sredinom aprila, a pčelari imaju rok do kraja oktobra da dostave brojno stanje pčelinjih zajednica.

Podnosioci zahteva mogu da ostvare pravo na podsticaje u stočarstvu po košnici pčela za najmanje 20, a najviše 1000 košnica pčela.

To u praksi znači da svi pčelari koji imaju manje od 20 obeleženih i registrovanih košnica pčela ne ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava na podsticaj po košnici pčela, dok oni koji imaju preko 1000 košnica i podnose zahtev za ostvarivanje prava na ovaj podsticaj, neće po automatizmu biti odbijeni zbog prekoračenja propisanog broja košnica, već će im se priznati podsticaji za 1000 košnica pčela.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela može se podneti Ministarstvu polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja, na adresu Bulevar kralјa Aleksandra 84, 11050 Beograd.

Pčelari će i ove godine za „podsticaje po košnici“ moći da podnesu zahtev elektronskim putem. Pristup portalu za podnošenje elektronskog zahteva je omogućen sa zvanične internet prezentacije Uprave za agrarna plaćanja uap.gov.rs.

Podsticaji se ostvaruju u iznosu od 800 dinara po košnici pčela.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *