Radionica: Stvaramo zajedno – Priroda u rukama dece

EU info kutak Niš i Fabrika umetnika pokreću serijal radionica  za decu predškolskog i školskog uzrasta, uz korišćenje metoda prirodne, Waldorf pedagodije, nove kod nas. Radionice će voditi Nela Jotović, diplomirani pedagog-vaspitač, sa višegodišnjom praksom u Waldorfskoj pedagogiji. Ovo je nastavak kreativnih i stvaralačkih radionica EU info kutka. Radionice se održavaju u kampu Fabrike umetnika, na desnoj obali Nišave kod Brzog Broda, a prva je na programu u subotu 3. jula.

Kroz kombinaciju nekoliko umetničkih pravaca, na zabavan i interaktivan način, deca će na radionici razvijati zdrave navike i biti animirana da prirodu razumeju i da je dožive svojim čulima. Rad i iskustveno učenje u prirodnom ambijentu, kroz igru budi radoznalost i kritičko razmišljanje, te podstiče maštovitost i kreativnost, kao i ekološku svest kod dece.

Rad će biti podeljen u dve grupe:
* deca predškolskog uzrasta – 4 do 6 godina                 ( 3. jul od 17:00h do 17:45h)
* deca nižih razreda osnovne škole – 7 do 10 godina   ( 3. jul od 19:00 do 20:30h)

Teme o kojima će deca učiti u serijalu radionica biće najvažniji resursi kojima naša planeta raspolaže: voda, zemlja, vatra, vazduh i biljke.

U praktičnom radu sa decom na radionicama će učestvovati i pomagati studenti pedagodije sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

Otuđenost i usamljenost takođe su karakteristični za današnje porodice, a ove radionice, pored kontakta sa prirodom, deci i roditeljima pružaju kvalitetno provedeno vreme zajedno.

Učešće je besplatno. Zbog ograničenog broja mesta, roditelji/staratelji koji žele da prijave decu za učešće na prvoj radionici 3. jula treba da popune formular, najkasnije do 2. jula ili do popune kapaciteta.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara na sledećem linku: Prijavni formular – LINK

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *