Radionica u Pukovcu povodom 8.marta: Moja mama, moj ponos!

OŠ „Vuk Karadžić“ izdvojeno odeljenje u Pukovcu povodom Dana žena organizovalo je zanimljivu radionicu na kojoj su majke učenika prezentovale zanimanja kojima se bave pod nazivom „Moja mama, moj ponos“.

Kako kaže Violeta Vukotić, profesorka srpskog jezika i književnosti i vođa Učeničkog parlamenta, u duhu praznika koji je posvećen svim ženama i tradiciji borbe za radna prava žena i jednakost  ideja je bila da mame predstavimo u drugačijem svetlu, ne samo u ulozi roditelja, već u  ulozi zaposlenih žena koje imaju radne obaveze, koje su posvećene svom zanimanju i koje postižu odlične rezultate u onim oblastima u kojima  rade i ostvaruju neverovatne ciljeve.

  • Tokom održavanja radionice pod nazivom „Moja mama, moj ponos“ predstavile su nam se majke koje se bave različitim zanimanjima. Radionici su prisustvovali i učenici 8.razreda pa možemo reći da je ovo jučerašnje okupljanje imalo i za cilj profesionalnu orjentaciju učenika, budućih srednjoškolaca- dodaje nastavnica Vukotić.

Juče su školu u Pukovcu posetile mame i jedna baka. Učenicima su se predstavile Ivana Stanković- medicinska sestra, Irena Mitić- poreski inspektor, Dušica Petrović-ekonomista, Biljana Dimitrijević – kuvar i Maja Kasum – fitnes instruktor.

  • Svoje zanimanje predstavila je i školski psiholog Tijana Đurić, a ja sam učenicima prezentovala i zanimanje profesora srpskog jezika i književnosti, koji put treba da slede ako žele da se bave ovim zanimanjem, kao i izazove sa kojima se susreću sve zaposlene majke, odnosno balansiranje između majčinstva, uloge supruge i profesije i radnih obaveza- dodaje Violeta Vukotić vođa Učeničkog parlamenta u Pukovcu.

Za gošće i nastavnice članove Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima učenici su izradili  čestitke koje je uručio predsednik Parlamenta Veljko Stanković.

  • Ovim druženjem želeli smo da učenicima predstavimo neka zanimanja kako bismo im pomogli u lakšem odabiru budućeg zanimanja. Bila je prijatna atmosfera, učenici su postavljali pitanja pošto mnogi vide sebe u tim zanimanjima. Mame su na kraju poručile deci da uporni uspevaju u onome što žele i da ne treba odustajati nikada. Veličina je da i kad padnu, ustanu i krenu dalje- ističe Violeta Vukotić.

Radionica je održana pod sloganom „Moja mama, moj ponos“ jer sve što jesu i što će biti duguju majkama, dodali su na kraju učenici koji su prisustvovali ovom okupljanju.

 

Autori: V.V./M.J. Foto: V.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *