Radionica “Zaronimo u more knjiga” sutra predstavlja knjigu “Dobro drvo”

I sutra, 7.avgusta, u 13 sati  u prostorijama dečijeg odeljenja Javne biblioteke u Doljevcu okupiće se ljubitelji knjiga i pisane reči. Radionica za decu koju organizuju Javna biblioteka, OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac i Kulturno-prosvetno društvo „Trorečje“ Kočane sutra će i malim i velikim posetiocima predstaviti knjigu  „Dobro drvo“. Ovo je priča o drvetu koje nesebično daje i o dečaku sa neiscrpnom listom želјa, našla se u gotovo svim izborima za najbolјu dečju knjigu. Izdanje koje je do sada štampano u 8,5 miliona primeraka širom sveta i prevedeno na brojne jezike, ne prestaje da mami čitaoce.

Šta je pisac Šel Silverstin (1930–1999) hteo da poruči knjigom napisanom u manje od 650 reči, koju je svojom rukom i ilustrovao, na koga je mislio pišući o odnosu dečaka i drveta i kome je zapravo namenio ovo izdanje – deci ili odraslima – pitanja su na koja će sutra posetioci dobiti odgovore, na 4. skitanju i čitanju.

Tokom sutrašnje radionica za decu  pod nazivom „Zaronimo u more knjiga“ prisutni učenici će diskutovati o toma da li je knjiga previše tužna da bi bila namenjena deci, a suviše jednostavna da bi je čitali odrasli. Da li je ovo priča o umeću davanja i o umeću prihvatanja i uzvraćanja lјubavi? Sutra će radionicu voditi Tanja Stojanović, Brankica Živković i mala i večita deca na istoj adresi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *